Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Колко струват редките и стари издания на книги във Великобритания?

Публикувано на 03.09.2013 от adm 0 коментара

Независимо от това, че живее в времето на новите технологии и електронните книги стават все по популярни британските граждани обичат да четат и имат много големи колекции. В случай, че вие сте притежател на богата библиотека, в която могат да се намерят популярни класики или първи издания на книги ще можете да ги продадете и да изкарате една доста прилична сума.

Ако вие сте притежател на първото издание на книга можете да я продадете лесно, защото доста хора ги колекционират поради факта, че се намират по-лесно и не са много скъпи. Няма никакво значение дали имате книга със стихове на прочут поет или фантастична книга, важно е тя да е първото издание. От самата продажба ще можете да спечелите от 2 до 2000 паунда, и ако имате доста такива книги след продажбата им на колекционери или антиквари можете да пречелите една много добра сума пари.

Колекционерите определят цената според това в какво състояние се намира книгата, колко е известен нейния автор и самата творба.

Пример можем да дадем с първото издание на Хари Потър и философския камък от Джоан Роулинг, от което можете да вземете около 15 000- 20 000 паунда в случай, че е в отлично състояние. Ако има високо-бюджетна холивудска продукция по книгата цената и ще бъде доста по висока.

Може би писателите на класически книги не са си и представяли, че книгите им ще са толкова търсени дори и след много години.Колекционерите и ценителите на литературата плащат много скъпо за да станат притежатели например на първите издания на авторите на Дилан Томас, Вирджиния Улф и Луис Карол. Ако притежавате популярни книги, които са първи издания няма да има значение дали са близкото или далечното минало, за тях ще получите доста прилична сума пари. За пример можем да дадем книгата от 1902 година на сър Артър Конан Дойл в добро състояние и беше оценена на приблизително 80 000 паунда.

Ако сте почитател на литературата и обичате да четете книги и смятате, че някой съвременен автор има добри заложби и след години книгата му може да се превърне в класика не мислете много а я купете, защото след време инвестицията ви ще се върне многократно. Не забравяйте обаче, че трябва да я поддържате в добро състояние, ако наистина смятате да изкарвате пари от нея.

Разгледайте библиотеката си вкъщи може да се окаже, че сте притежател на някоя много ценна книга и ще можете след продажба да си изкарате добри доходи. Ако пък желаете да инвестирате в тази област съвсем спокойно можете да се поразходите и разгледате какво се предлага в антикварните магазини. Ако имате късмет можете да откриете добре запазена класическа книга, която да закупите на ниска стойност, а после да продадете за много повече пари.

Източник: http://www.dnes.co.uk/izkaraite-pari-ot-starite-knigi-na-raftovete-vi/


Тази публикация се намира в Любопитно и беше тагната с книги, класики, пари, електронии книги, първо издание, първо издание на книга, колекционери на книги, ценна книга

Коментари