Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Културни събития на Издателска къща "Хермес" в рамките на Софийския международен панаир на книгата 2013

Публикувано на 29.11.2013 от adm 0 коментара

Издателска къща „ХЕРМЕС“ ви кани на

Софийския международен панаир на книгата

от 10.12.2013 г. (вторник) до 15.12.2013 г. (неделя)
гр. София, НДК, ет. 3 – център, щанд № 332, „Хермес“

 

И тази година ИК „Хермес“ ще вземе участие в традиционния Софийски международен панаир на книгата, който ще се проведе от 10 до 15 декември в Националния дворец на културата. Подготвили сме много изненади, коледни промоции и подаръци. Щандът на „Хермес“ е № 332 и се намира на 3. етаж. Тук ще ви срещнем с любими български писатели – като Владимир Зарев, Георги Цанков и проф. Николай Овчаров. Ще ви запознаем и с едни от най-обещаващите млади автори – Ивинела Самуилова, Иво Топалов, Дена Попова, Александър Чобанов и др. Писателите на „Хермес“ с радост ще разговарят с вас за книгите си и ще раздават автографи.


 

По време на Софийския международен панаир на книгата сред акцентите на ИК „Хермес“ ще бъдат редица заглавия. След успеха на „Моето меню за 30 минути“, издателството представя и следващата книга на готвач №1 в света Джейми Оливър – „Министерство на храната“.

 

 

Хорхе Букай отново ще зарадва читателите си с нова книга. По своя характерен начин, разказвайки ни истории, авторът ще ни поведе по „Пътя на самозависимостта“.

Сред акцентите по време на Софийския международен панаир на книгата ще бъдат и: „Изцеление с ТЕС“ – Ник Ортнър, „Храна за душата“ – Джак Корнфийлд, „Зов за завръщане“ – Арнолд Шварценегер, „Как да развием потенциала на детския мозък“ – д-р Даниъл Сийгъл и д-р Тина Пейн Брайсън, „Всеки може да плете“ – Лесли Станфийлд.
Заслужено внимание сме отделили и на класиката. Ще можете да се сдобиете и с изданията от новата поредица „Клуб Класика“: „Знахар“ от Тадеуш Доленга-Мостович и „Джейн Еър“ от Шарлот Бронте.
Акцент ще бъде и „Енциклопедия на пътешественика: Европа“. В пътеводителя са включени както най-популярните туристически дестинации в Европа, така и предложения с най-атрактивните забележителности и най-подходящото време за посещение, любопитна информация и богат снимков материал.
А най-малките ни читатели ще бъдат приятно изненадани от книги като „Аз строя пиратски кораб (+3D макет)“, от която ще научат много интересни факти за пиратите и ще могат да построят пиратски кораб. За най-любознателните сме подготвили „Тайните на древния свят“, която предизвиква децата да повдигнат завесата на миналото и да опознаят историята. От друга страна, „Световен атлас на животните (с пъзели)“ ще помогне на малчуганите да опознаят екзотичния свят на живата природа.

ИК „Хермес“ ще вземе активно участие в културната програма на Панаира и ще представи книгите на трима български писатели.

 

Участие на Издателска къща „ХЕРМЕС“ в културната програма:

 

Премиера на „Лето 1850“ от Владимир Зарев
Дата: 11 декември (сряда)
Място: НДК, ет. 3 – запад
Час: 18,00 ч.
Представя Михаил Неделчев

 

 

 

 

Премиера на „Диаманти от короната на Франция“ от Георги Цанков

Дата: 12 декември (четвъртък)

Място: НДК, ет. 3 – запад
Час: 18,00 ч.
Представя Атанас Свиленов
 
 
 
 
 

Премиера на „Хлапета“ от Александър Чобанов

Дата: 13 декември (петък)
Място: НДК, ет. 3 – запад
Час: 18,00 ч.
Представя Емил Андреев

 

 

 

 

Автографи от авторите: Дена Попова – „Старите дни“, Иво Топалов – „Полетът на орела“, и Ивинела Самуилова – „Жената, която търсеше любовта“, ще можете да получите на щанда на „Хермес“.

 


Тази публикация се намира в Предстоящи събития и беше тагната с панаир, софия, хермес, Софийския международен панаир на книгата, панаир на книгата 2013, международен панаир на книгата

Коментари