Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Най-четеният португалски автор в света се завръща с "Последната тайна"

Публикувано на 06.06.2013 от adm 0 коментара

ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА „ХЕРМЕС“ представя

БЕСТСЕЛЪРА

 ПОСЛЕДНАТА ТАЙНА

от Жозе Родригеш душ Сантуш

Най-четеният португалски автор в света и голям приятел на България – Жозе Родригеш душ Сантуш, се завръща.

На 8 юни 2013 г. в България отново пристига най-продаваният португалски автор в света – Жозе Родригеш душ Сантуш. Посланик на книгата и четенето, той ще бъде специален гост на литературния фестивал „Пловдив чете“, който ще се проведе в периода 11–16 юни 2013 г.

По време на посещението си в нашата страна писателят ще представи и най-новата си книга – „Последната тайна“. Душ Сантуш признава, че има специално отношение към България и винаги идва тук с голямо удоволствие. Страната ни присъства вече и в творчеството му – част от действието в „Последната тайна“ се развива в Пловдив.

Всички почитатели на Жозе Родригеш душ Сантуш ще могат да се срещнат с него по време на премиерите на „Последната тайна“ в София и Пловдив:

- София – 9 юни 2013 г. (неделя), 18,30 ч., книжарница „Хеликон – Витоша“ –бул. „Патриарх Евтимий“ №68

- Пловдив – 10 юни 2013 г. (понеделник), 18,00 ч., културен център „Тракарт“

 

За автора

 

Да пишеш, означава да си свободен.

Жозе Родригеш душ Сантуш

Известният португалски писател и журналист Жозе Родригеш душ Сантуш е роден през 1964 г. в Мозамбик, но след гражданската война за независимостта на страната семейството му се установява в Португалия. На седемнайсетгодишна възраст Жозе Родригеш вече работи като радиорепортер. Той завършва журналистика и заминава за Лондон, където постъпва на работа в Би Би Си. Няколко години по-късно амбициозният журналист чете късните новини в Португалската национална телевизия и преподава журналистика в Нов лисабонски университет. Изключителните репортажи на Сантуш за военните конфликти в различни горещи точки по света му носят редица престижни международни награди.

Днес топрепортерът на Португалия е и автор на бестселърови романи, покорили класациите не само в родната му страна, но и в много други държави – като Русия, Чехия, Нидерландия, Бразилия. Миналото лято негов роман оглави дори френските класации.

В България Жозе Родригеш е известен с четирите си романа, издадени от „Хермес“ до момента: „Кодекс 632“, „Божията формула“, „Седмият печат“ и „Божият гняв“. Авторът е гостувал в страната ни два пъти, като посещенията му се радваха на огромен медиен и читателски интерес. При последното си гостуване през лятото на 2011 г. той представи „Седмият печат“. Тогава той беше специален гост и лектор на семинара „Зеленото бъдеще на България“, свързан със зелената енергия и енергийните ресурси на планетата – тема, тясно свързана със сюжета на романа.

Миналата година излезе и четвъртата книга на Жозе Сантуш на български език – „Божият гняв“. В нея авторът разглежда радикалния ислям и реалната опасност, която той представлява за Западния свят.

През 2012 г. „Рийдърс Дайджест“ провежда читателско гласуване за избор на автор, който заслужава най-голямо доверие. Мнозинството гласували португалци посочват Жозе Родригеш душ Сантуш.

Сега издателство „Хермес“ представя новата книга на бестселъровия автор – „Последната тайна“.

За книгата „Последната тайна“

 

 

 

Италианската полиция се свързва с професор Томаш Нороня във връзка с убийството на испанска историчка във Ватиканската библиотека. Той не само е последният човек, разговарял с жертвата, но и сред малцината, способни да разтълкуват странното послание, оставено от убиеца.

Докато португалският учен търси връзката между смъртта на историчката и проучванията й на текстове от Новия завет, са извършени нови престъпления по подобен начин. В Дъблин е ликвидиран учен, изследвал библейски ръкописи. В Пловдив е убит световноизвестен професор по молекулярна медицина. Обстоятелствата около убийствата и мистериозните послания насочват Томаш и полицията към загадките на Библията. Разследването ще ги отведе до Светите земи и ще ги изправи пред последната тайна на Новия завет – истинската самоличност на Исус Христос.

Основаваща се на реални исторически документи и научни факти, „Последната тайна“ разтърсва основите на традиционните религиозни схващания и провокира сериозни дискусии.

 

Отзиви за „Последната тайна“

Художествена измислица и реални факти се преплитат изкусно в новата книга на Жозе Родригеш душ Сантуш – „Последната тайна“. Това не е обикновен роман, а гарантиран бестселър. Обстойното изследване на християнската теология ще накара и най-ревностния католик да се усъмни в достоверността на Библията.

Диариу де Нотисиаш, Португалия

Този роман променя реалността и подклажда разпалени дискусии.

Сол, Португалия

Интересна книга с умело структуриран сюжет и достоверни факти.

Република, Италия

„Последната тайна“ ни представя изумителна загадка.

Кориере Адриатико, Италия


Тази публикация се намира в Любопитно, Предстоящи събития и беше тагната с dush, santush, last, secret, жозе, родригеш, душ, сантуш, последната тайна

Коментари