Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Националното литературно турне на Ивинела Самуилова продължава в Бургас и Варна!

Публикувано на 14.05.2018 от adm 0 коментара

Ивинела Самуилова превръща

страстта си по пътешествията в литературна мисия

 

След успешни премиери на „Пътеписи за душата на България“  в София, Пловдив, Стара Загора, Русе и Велико Търново, Ивинела Самуилова ще се срещне с почитателите си в Бургас и Варна.

След възторжения прием на романа „Бабо, разкажи ми спомен“, избран от читателите за любима книга на България за 2016 г., Ивинела Самуилова ни предлага различно по жанр, но не по-малко вълнуващо осмисляне на темата за родното. Новата й книга – „Пътеписи за душата на България“, включва петнайсет истории, които завладяват, вдъхновяват и разпалват любовта към родината.

Премиерата на „Пътеписи за душата на България“ и големият интерес към Ивинела Самуилова са повод за  литературния маратон. Той започна в София на 19 април в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, продължи в Стара Загора, Пловдив, Русе и Велико Търново, а следващите срещи с Ивинела Самуилова ще бъдат в Бургас и Варна.

За автора

Ивинела Самуилова е един от най-популярните и обичани съвременни български автори. Нейните книги са отличени с най-важната награда – любовта и признанието на читателите. Романите „Животът може да е чудо“ и „Къде отиваш, пътнико?“ спечелиха първо и второ място в националния конкурс „Книгата, която ме вдъхновява“. „Жената, която търсеше любовта“ бе удостоен с приза „Носител на всенародната любов“ в конкурса „Копнеж по човечни книги“. „Гатанки от небето“ зае четвърто място в литературната надпревара „Любима книга на България“ за 2015 г., а романът „Бабо, разкажи ми спомен“ бе избран от читателите за „Любима книга на България“ за 2016 г. В края на 2017 г. Ивинела Самуилова бе отличена от Столична библиотека като един от петимата най-четени български автори.

За книгата

„Пътеписи за душата на България“ не е просто пътеводител. Всеки разказ за пътешествията на авторката до различни кътчета на страната носи дълбоко послание.

Неочакваните срещи по пътя, поетичното преживяване на природата, провокативният поглед към историята, задълбоченото вникване в традицията, споделените съкровени мисли и искрената емоция ни повеждат към дълбините на душата на България.

Поднесени увлекателно, затрогващо, но и с типичния за авторката свеж хумор, петнайсетте истории завладяват, вдъхновяват за пътешествия и разпалват любовта към родното.

Не пропускайте срещата с Ивинела Самуилова във вашия град:

  • Бургас – 16 май (сряда), 18,00 ч.

Културен център "Морско казино", Приморски парк

Turne Ivinela_POKANA BURGAS

  • Варна – 17 май (четвъртък), 18,00 ч.

Книжарница "Хермес" - Варна, бул. "Осми приморски полк" № 55

Turne Ivinela_POKANA Varna

Очакваме ви!

Очаквайте скоро информация и за останалите градове, в които ще гостува Ивинела Самуилова.


Тази публикация се намира в Без категория и беше тагната с Ивинела Самуилова, Животът може да е чудо, бабо, Бабо разкажи ми спомен, пътеписи за душата на българия

Коментари