Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

На 10 април излиза „Италианската градина“ – новата книга на Алисън Ричман

Публикувано на 05.04.2018 от adm 0 коментара

На 10 април излиза „Италианската градина“ – новата книга на Алисън Ричман, позната на читателите с романите

Изгубената съпруга“ и „Ритъмът на спомените“.

Италианската градина“ е трогателна история за любов и саможертва на фона на красивата Италианска ривиера.

italianskata gradina

За авторката

Алисън Ричман е родена в Ню Йорк в семейство на художничка и електроинженер. Завършва история на изкуството в престижния Уеслиански дамски колеж в щата Масачузетс.

Романите й „Изгубената съпруга“ и „Италианската градина“ постигат световен успех и са преведени на осемнайсет езика. Правата за филмирането на „Изгубената съпруга“ са закупени, като в главната роля ще се превъплъти актрисата Дейзи Ридли, позната на зрителите от поредицата „Междузвездни войни“.

Алисън живее в Ню Йорк със съпруга си и двете им деца. В свободното си време обича да готви, да кара колело, да танцува балет и да пътува.

За книгата

Верона
Годината е 1943-а, Италия влиза във Втората световна война...

Елоди е талантлива виолончелистка и животът й е изпълнен с красотата на музиката, докато фашисткият режим на Мусолини не засяга пряко семейството й. Тя се присъединява към редиците на Съпротивата и осъзнава, че талантът й може да спасява човешки животи. Започва да предава кодирани съобщения чрез музиката и се влюбва в книжаря Лука. Но войната й го отнема...

Красива млада жена слиза от лодка на пристанището в Портофино. Сега Елоди е Анна. Тя едва успява да прикрие страха, че фалшивите й документи няма да издържат проверката на немските офицери. На помощ й се притичва Анджело, местният лекар, като се представя за неин братовчед. Водена от отчаяние, тя приема предложените от него подслон, храна и сигурност. Но и в миналото на Анджело са скрити болезнени тайни. Ще върне ли появата на Елоди в живота му надеждата и радостта, които е смятал за безвъзвратно изгубени? Двамата нямат представа кой кого спасява всъщност...


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална

Коментари