Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

На 13 март излиза дългоочакваният финал от Мари Лу – „Героят“!

Публикувано на 09.03.2015 от adm 0 коментара

За една година след излизането у нас на първата книга от хитовата постапокалиптична трилогия „Легендата“ поредицата си спечели много верни читатели. Симпатиите се затвърдиха веднага след появата на втората част. „Феноменът“ получи и две престижни признания: номинация за книга на годината от „Цитаделата“ и място сред топзаглавията, определени за най-хубавите книги за 2014 г. от „Аз чета“. Почитателите на серията нетърпеливо изпращаха запитвания до издателството кога ще излезе последната част, за да могат да разберат какво се случва с любимите им герои. Тръпненето в очакване приключва – на 13 март излиза дългоочакваният финал от Мари Лу – „Героят“!

 

А ето и част от отзивите на българските читатели на трилогията:

 

Нямам търпение да разбера какво ще се случи в третата и последна част от трилогията „Легендата“, тъй като вторият роман поднесе много нови изненади. Определено „Феноменът“ беше доста по-динамична от първата книга. Действието те държи в напрежение и не доскучава нито за момент. За всички любители на жанра – това е едно от най-добрите попадения, които съм имала удоволствието да прочета.

Преслава Колева, Аз чета

http://azcheta.com/fenomenat-mari-lu/

 

Продължението на „Легендата“ „Феноменът“, ме накара да се влюбя докрай в света и героите на Мари Лу. Първата книга много ми хареса и ме накара да искам да прочета останалите, но втората беше тази, която ме държеше още повече в напрежение. Харесва ми да ми е толкова интересно, когато чета, и заедно с героите да се опитвам да разкрия загадките. А повярвайте ми, във „Феноменът“ имаше какво да се разкрива.

Ив, Форум „Муза“

http://www.muse-bg.net/t3165-topic

 

 

 

Определено трябва да призная, че харесах втората част много повече от първата. И не вярвам това да е само заради много по-готината корица. Героите бяха много добре разгърнати. Във втората част вече имат индивидуалност.

Ивета Атанасова, клуб „Цитаделата“

http://www.citadelata.com/index.php?show=6700

 

 

След „Игрите на глада“ най-после попаднах на Young-Adult фентъзи поредица, която да ми допадне. Това е главно заради реалистичния антиутопичен свят, в който се развива действието, изграден от авторката по великолепен начин. „Феноменът“ отново ще ви впечатли с пъстрите си и пълнокръвни герои и техните взаимоотношения в тази кървава история, изпълнена с интриги, любов, битки, борби за признание и оцеляване.

Добрин Добрев, MyFantasyExperience

https://myfantasyexperience.wordpress.com/category/%D1%84%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D0%B7%D0%B8-%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BB%D1%83/

 

Дотук двете книги на „Легендата“ определено ме спечелиха. „Феноменът“, като втора част от трилогията, не само развива идеите, заложени в „Легендата“, но и внася много неочаквани обрати и завръзки. Трилогията определено не е (само) за тийн/ню адълт аудитория. Чакам с нетърпение „Героят“, особено след изненадващия шамаросващ финал във втората част, чиято плесница още гори.

Габриела Стоева, блог на електронна книжарница „Хермес“

http://hermesbooks.blogspot.com/2015/03/blog-post_6.html

 

 

Книгата ме грабна, признавам – и като идея, и като начин на разказване, макар отдавна вече да не влизам във възрастовата група, за която е предназначена.

Препоръчвам на читателите и ще чакам с нетърпение следващите две книги от трилогията!

Петя Райчева, Книжарница Кафе-клуб Сиела

http://blog.ciela.com/tag/%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0/

 

 

За книгата

 

Той е легенда.

Тя – феномен.

Кой от двамата ще се превърне в герой?

 

Дей научава, че с него са провеждани експерименти, които са увредили мозъка му. И че му остават няколко месеца живот. Въпреки че обича Джун повече от всичко, той я напуска. За да й позволи да продължи живота си и да допринесе за промяната на републиката. Дей заминава за Сан Франциско заедно с по-малкия си брат Идън, изгубил зрението си вследствие на заразата.

По настояване на Електор Андън Джун се завръща в републиката и започва да се подготвя за лидер на Сената. Въпреки че е едва на шестнадесет и без опит, тя има най-големи шансове да се превърне в дясната ръка на младия управник. И да сподели живота му.

 

Смъртоносната зараза плъзва и из колониите. Тя слага край на временното примирие между двете части на постапокалиптична Америка. Колониите отчаяно се нуждаят от серум и поставят ултиматум на републиката.

Джун узнава, че лек срещу заразата може да бъде открит в кръвта на Идън. Обръща се за помощ към Дей, когото не е виждала от осем месеца. Единствено той би могъл да спаси живота на хиляди поданици на републиката. Застрашавайки този на брат си.

Ще намерят ли серум, преди да е станало прекалено късно? Могат ли Дей и патриотите да се изправят срещу армията на колониите и да я победят?

 

 

За автора

 

 

 

 

 

Гордея се, че сравняват „Легендата“ с „Игрите на глада“, и мечтая да се запозная със Сюзан Колинс.

Мари Лу

 

 

Мари Лу е родена в Пекин през 1984 г., но на пет години емигрира със семейството си в Америка. Завършва Южнокалифорнийския университет и стажува във филмовото студио на Уолт Дисни. Авторката постига неочакван успех още с първия си писателски опит – антиутопичния роман „Легендата“, който поставя началото на едноименна трилогия. Още с появата си на пазара романът оглавява класациите за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“, „Амазон“ и „Пъблишърс Уикли“ и до този момент е преведен на 33 езика. Правата за филмирането на поредицата са закупени от голямото филмово студио CBS.


Тази публикация се намира в Без категория, Новини начална, Предстоящи събития и беше тагната с книга, книги, Легендата, трилогия, феноменът, Мари, лу, героят

Коментари