Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Неочаквано добро Young-Adult фентъзи - втора част от поредицата на Мари Лу „Легендата“

Публикувано на 25.09.2014 от adm 0 коментара

 

На 26 септември излиза дългоочакваната втора част от поредицата на Мари Лу „Легендата“ „Феноменът“! По желание на читателите преиздаваме и първата книга от превърналата се в бестселър трилогия с оригиналната корица.

 

 

За „Феноменът“

 

Дей и Джун успяват да избягат от Лос Анджелис. Но когато пристигат в Лас Вегас, се случва немислимото: Електор Примо умира. Републиката остава в ръцете на сина му, младия и неопитен Андън. Колониите и бунтовническата група Патриотите се опитват да се възползват от нестабилното положение на републиката, за да я превземат. Дей и Джун намират убежище при патриотите, които им обещават помощ и закрила. Но при едно условие: да убият новоизбрания Електор.

Това е единственият им шанс да останат живи и да спасят по-малкия брат на Дей – Идън.

 

 


 

 

 

За „Легендата“

Първата част на превърналата се в бестселър трилогия „Легендата“, преведена на 26 езика.

 

Постапокалиптична Америка е разделена на две части: републиката и колониите, които воюват помежду си. Петнадесетгодишният Дей е най-издирваният престъпник в републиката и за главата му е обявена награда. Момчето, родено и израснало в бедния Езерен сектор, е обвинено във възпрепятстване на военната кампания срещу колониите. Никой не знае как точно изглежда Дей и на какво е способен. Смелостта му да се опълчи срещу управниците го превръща в герой за бедните и онеправданите. Превръща го в легенда.

Петнадесетгодишната Джун произхожда от добро семейство и от малка е подготвяна за един от най-високите военни постове в републиката. Родителите й загиват при автомобилна катастрофа и тя остава сама с брат си Метиъс. Джун е истински феномен: единствената, постигнала максимален резултат на изпитанието, от което зависи бъдещето на всеки гражданин на републиката.

Джун и Дей нямат нищо общо помежду си, но пътищата им неочаквано се пресичат. Капитан Метиъс е хладнокръвно убит, докато преследва опасен престъпник. Всички улики сочат към Дей.

Той е готов на всичко, за да набави лекарства за семейството си. Да го спаси от плъзналата из бедните райони смъртоносна зараза. Джун е готова на всичко, за да отмъсти за смъртта на брат си. Двамата дори и не подозират, че ще разкрият зловещи тайни, които ще застрашат живота им.

 

 

Отзиви за „Легендата“ в България

 

„Легендата“ на Мари Лу е един от най-добрите антиутопични романи, които съм чела. Цялостната атмосфера и усещане, които лъхат от книгата, са точно толкова безнадеждни и тягостни, каквито се очакват и трябва да бъдат при този жанр.

И двамата герои носят една трагичност, която е присъща за мангата и аниметата, което може да се обясни с азиатския произход на авторката.

Аз очаквам с нетърпение следващите две части и се надявам Хермес да не се бавят с тяхното издаване.

Преслава Илиева, Аз чета

 

 

Романтичен трилър, който ще се хареса на феновете на „Игрите на глада“.

Az-jenata.bg

 

 

Най-после попаднах на Young-Adult фентъзи, което да ми допадне. Книжката просто плаче за филмиране. „Легендата“ впечатлява с пъстрите си и пълнокръвни герои и техните взаимоотношения в тази кървава история, изпълнена с интриги, любов, битки, борби за признание и оцеляване. Липсата на магия е един от плюсовете в романа, превръщайки напрегнатия сюжет в максимално реалистичен. Увлекателният и динамичен сюжет ще се хареса на всеки фен на фентъзитата, в които магията не е на първостепенно място, а се набляга на взаимоотношенията между героите, обратите и интересната история. Силно се надявам Мари Лу да задържи високото ниво и в следващите книги. Макар книгата да е насочена към 13–16-годишната аудитория, аз мисля, че ще се хареса и на по-възрастните фенове на фентъзита от типа „Игрите на глада“, „Дивергенти“ и т.н.

MyFantasyExperience.wordpress.com

 

 

Книгата ме грабна, признавам – и като идея, и като начин на разказване, макар отдавна вече да не влизам във възрастовата група, за която е предназначена.

Препоръчвам на читателите и ще чакам с нетърпение следващите две книги от трилогията!

Петя Райчева – Книжарница Кафе-клуб Сиела

blog.ciela.com

 

 

За автора

 

Гордея се, че сравняват „Легендата“ с „Игрите на глада“, и мечтая да се запозная със Сюзан Колинс.


Мари Лу е родена в Пекин през 1984 г., но на пет години емигрира със семейството си в Америка. Завършва Южнокалифорнийския университет и стажува във филмовото студио на „Уолт Дисни“. Преди да се захване с писане, Мари работи като програмист на компютърни игри за „Фейсбук“. Живее в Лос Анджелис с приятеля си и трите им кучета. Обожава храната, изтребителите, щастливите хора, ярките цветове, дъжда и разбира се – книгите. В свободното си от писане време обича да свири на пиано, да разхожда кучетата си, да играе компютърни игри и да рисува. Авторката постига неочакван успех още с първия си писателски опит – антиутопичния роман „Легендата“, който поставя началото на едноименна трилогия. Още с появата си на пазара романът оглавява класациите за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“, „Амазон“ и „Пъблишърс Уикли“ и до този момент е преведен на 26 езика. Правата за филмирането на поредицата са закупени от голямото филмово студио CBS. Сценарист и режисьор на „Легендата“ ще бъде Джонатан Левийн, чиито предишни проекти включват екранизацията на романа на Айзък Мериън „Топли тела“ и култовия филм от деветдесетте години на миналия век „Хапки от реалността“.

 

Мари Лу има собствена страница в Deviant Art, на която е скицирала как си представя героите от поредицата „Легендата“: www.mree.deviantart.com


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с книга, нова книга, фентъзи, Легендата, Мари Лу, манга, втора книга, феноменът

Коментари