Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

"Светлина в руините" - нов брилянтно написан исторически роман с изключително впечатляващи образи

Публикувано на 15.08.2014 от adm 0 коментара

 

 

Крис Боджелиън е американски автор с арменски и шведски корени. Автор е на 17 книги, от които 9 бестселъра в класацията на Ню Йорк Таймс. Творбите му са издавани на повече от 25 езика, а по 3 от тях са заснети телевизионни филми. Носител е на множество престижни литературни награди.
Крис е запален фен на творчеството на Скот Фицджералд – той колекционира редки издания на романите на великия писател. В свободното си време обича да кара колело или да работи в градината, както и да се разхожда със съпругата си и дъщеря си.

Писателската кариера на Боджелиън започва през 1986 г., когато със съпругата му си хващат такси след парти в Манхатън и внезапно се озовават в 45-минутно бясно преследване, което свършва пред изоставена къща, обградена от полицията няколко минути по-късно. Семейството решава да се премести във Върмонт, избирайки спокойствието на провинцията пред опасностите на шумния мегаполис. Там Крис няма много възможности за работа и се съсредоточава върху писателската си кариера. Първите му романи се радват на радушен прием, но големият пробив идва с „Акушерки“ – книгата, която става един от любимите романи на Опра Уинфри. Всяко следващо заглавие печели на автора все повече положителни отзиви и почитатели. За романа си „Пясъчните момичета“, в който основна тема е арменският геноцид, Боджелиън е удостоен с награди за обществено-исторически принос.

 

За книгата

В края на Втората световна война благородниците Росати живеят спокойно в изисканата си вила в Тоскана. Тревожните новини за събитията достигат до тях като далечно ехо, но идилията приключва внезапно. Имението става сцена на ожесточени битки между нацистите и партизаните. Станали пленници в собствения си дом, Росати преживяват ужасни трагедии. След края на войната оцелелите членове на семейството напускат имението в опит да преодолеят тежките загуби.
След години във Флоренция е намерен обезобразеният труп на Франческа Росати. Скоро свекърва й е убита по подобен жесток начин. Главният инспектор по случая – Серафина Бетини, трябва да открие кой и защо иска да унищожи рода Росати. Разследването я отвежда до хълмовете на Тоскана, където сега се руши някога великолепното имение. Там обаче Серафина ще се сблъска не само с призраците на миналото, но и със собствените си демони.

 

Отзиви
„Светлина в руините“ е брилянтно написан исторически роман с изключително впечатляващи образи. Убийства, трагична любов и удивителна развръзка... ще ви въздейства силно. 

Уошингтън Поуст

Интригуваща история с типичната за Боджелиън многопластовост, която засяга темата за съзиданието и разрушението, за миналото и настоящето и за съдбовните моменти, когато те се пресичат.

Маями Хералд

Боджелиън деликатно и умело поддържа напрежението, насърчавайки читателите сами да правят предположения. Достоверни описания и интригуваща загадка.

Бостън Глоуб

Майсторски написан роман, в който се постига идеалният баланс от история и криминална интрига.

Уошингтън Таймс

Шедьовър, който ще очарова многобройните почитатели на автора и ще му спечели нови.

Букрипортър

Запомняща се книга.

Ю Ес Ей Тъдей

Абсолютно завладяваща, красиво написана и емоционално въздействаща, тази история ще ви трогне дълбоко.

Лайбръри Джърнъл

 


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с роман, нова книга, Тоскана, книга за Тоскана, исторически роман, Крис Боджелиън, Светлина в руините

Коментари