Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

От номинации в три категории – две награди „Пловдив“ за „Хермес“

Публикувано на 23.05.2014 от adm 0 коментара

На 23 май от 18 часа в Дома на културата „Борис Христов“ се състоя тържествената церемония по връчване на награда „Пловдив“ за високи постижения в областта на културата.

Трима автори на нашето издателство – Недялко Славов, Иван Странджев и Начо Христосков, бяха номинирани в категория „Художествена литература“. Награда спечели Недялко Славов за романа си „Портрет на поета като млад“. След като стихнаха аплодисментите, развълнуваният автор благодари на издателите си от „Хермес“. Славов сподели, че във времената, в които живеем, книгата е останала единственият спасителен остров.

 

 

Ангелин Мичев – талантливият преводач, наше откритие, спечели безапелационно в категория „Художествен превод“. Награда „Пловдив“ беше присъдена на Ангелин за брилянтния превод на „Изцелението (на) Шопенхауер“ от Ървин Ялом. Ангелин благодари на журито, благодари на „Хермес“ за подкрепата и за възможността да превежда любимия си писател.

Третата номинация бе на Борис Стоилов за илюстрациите в луксозното томче „Приказки“ от Ханс Кристиан Андерсен. Борис не успя да спечели награда, но пък ние знаем, че с прекрасните си илюстрации е спечелил сърцата на хиляди деца.

Честито на нашите наградени приятели! Пожелаваме им още по-големи успехи.


Тази публикация се намира в Новини начална, Събития в отминалите дни и беше тагната с книга, книги, недялко славов, Портрет на поета като млад, Награда Плводив, превод, Ангелин Мичев

Коментари