Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Писателят Димо Райков отбеляза юбилея си сред приятели и почитатели в творческа атмосфера

Публикувано на 25.08.2014 от adm 0 коментара

 

На 22 август Книжен център Greenwichсъбра десетки приятели на Димо Райков, които дойдоха, за да уважат 60-годишния му юбилей. Творческата вечер се откри с красив музикален поздрав с цигулка от Зефира Вълова, концертмайстор на бароковия оркестър на Европейския съюз.

 

Издателят Стойо Вартоломеев изрази радостта си, че 9 от книгите на писателя носят знака на издателство „Хермес“, доказателство за дълготрайното приятелство между издател и автор. Г-н Вартоломеев отбеляза, че въпреки че физически Димо Райков прекарва повече време в Париж, духом той е повече в България.

Сред гостите бяха литературните критици Константин Еленков и Владимир Тороманов, директорът на Националния литературен музей Катя Зографова, професор Людмила Григорова, журналистът в Дойче Веле Георги Папакочев, поетесата Рашел Леви, главният редактор на Поглед.инфо Румен Петков, Мария Банова, Петър Георгиев и много други. Те говориха не само за стила, темите и внушенията в книгите на Димо Райков, но споделиха и някои лични истории с автора. Райков също си спомни и разказа интересни случки с приятелите си. Той благодари на всички, които са му помагали и са го подкрепяли. Призова да обичаме себе си и близките си преди всичко и да не се „свеним“ да показваме обичта си на най-скъпите си хора.

По случай юбилея си писателят получи и много подаръци и пожелания за още литературни успехи.


Тази публикация се намира в Новини начална, Събития в отминалите дни и беше тагната с книги, юбилей, Димо Райков, Париж, творческа вечер, писателя Димо Райков

Коментари