Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Пред препълнена зала премина премиерата на книгата "Петър Стоянов. Хроника на един президентски мандат"

Публикувано на 01.03.2014 от adm 0 коментара

На 28 февруари (петък) в препълнения Конгресен център на Международен панаир - Пловдив се състоя премиерата на книгата на Димитър Райчев "Петър Стоянов. Хроника на един президентски мандат". Водещ на вечерта бе актьорът Петър Тосков.

 

 

 

 

 

 

 

Той имаше честта още в началото да даде думата на настоящия президент на Република България г-н Росен Плевнелиев, който сподели, че ще се стреми да надгражда по пътя, по който България е тръгнала – пътя на европейската и евроатлантическата интеграция. Той нарече Петър Стоянов „лицето на един прогрес, който е видим и който ние всички трябва да уважаваме и да надграждаме”.

 

След това думата имаха авторът на книгата г-н Димитър Райчев, който благодари на всички, които имат заслуга за създаването на книгата, Лука Станчев - председателят на Пловдивския граждански клуб, чийто почетен член е Петър Стоянов. След това думата бе дадена и на управителя на Издателска къща „Хермес” Стойо Вартоломеев.

 

Г-н Вартоломеев не пропусна да сподели в присъствието на бившия и настоящ държавен глава, че българските президенти са национален капитал и че те трябва да бъдат използвани за каузата на България и пожела на президента Стоянов да продължи успешно мисията си на посланик на страната ни пред света.

Накрая президентът Петър Стоянов благодари за добрите думи по свой адрес и се постара да отговори на въпроса, който често му задават, а имено „Какво стана, г-н президент?”, като коментира т. нар. цивилизационен избор или още способността на обществото само да създава свои правила и норми и да живее по тях. Той сподели, че ако се спазват законите, ако се споделят несгодите, ако се посочват грешките на всички политици, дори те да са от тяхната собствена партия, хората ще могат да живеят живота си достойно.

 

Премиерата уважиха кметът на град Пловдив Иван Тотев, заместник-кметът Стефан Стоянов, Областният управител, председателят на Общинския съвет г-н Илко Николов, много приятели и почитатели на Петър Стоянов, заклети и видни пловдивчани. До края на вечерта президентът Петър Стоянов раздаваше автографи на всички, които закупиха книгата. Средствата от продажбите ще бъдат използвани за лечението на деца, болни от церебрална парализа.

 

От днес вече можете да откриете книгата и в книжарниците!

 

 

 

 

 


Тази публикация се намира в Новини начална, Събития в отминалите дни и беше тагната с книга, хермес, премиера, Петър Стоянов, президент, Росен Плевнелиев

Коментари