Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Премиера на "Внезапно сбогуване" от Ангел Г. Ангелов в Пазарджик и Пловдив

Публикувано на 07.05.2018 от adm 0 коментара

ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА „ХЕРМЕС“

Има удоволствието да Ви покани на

ПРЕМИЕРА НА „ВНЕЗАПНО СБОГУВАНЕ“

ОТ АНГЕЛ Г. АНГЕЛОВ

В ПАЗАРДЖИК И ПЛОВДИВ

 

Заповядайте на 16 май (сряда) от 18,00 часа

в Градска художествена галерия „Станислав Доспевски“ - Пазарджик,

пл. „Константин Величков“ 15

FLAER-PAZARDJIK Vnezapno

Заповядайте на 17 май (четвъртък) от 18,00 часа в Книжарница „Хермес“ - Централ,

ул. „Княз Александър I“, № 43

FLAER- CENTRAL Vnezapno

Сборникът „Внезапно сбогуване“ включва разкази за живота, самотата и равносметката. Послесловът е от проф. дфн Милена Г. Кирова.

За книгата

Навлизането на социални проблеми и теми от съвременния живот е друга особеност, запазена само за разказите на Ангел Ангелов. В този сборник то е добре изразено; поне половината разкази правят ясни препратки към конкретни явления на нашия свят. Това, което интересува автора, са нравствените аспекти на социалната проблематика: разрушените връзки на обич и състрадание; самотата, която настъпва неумолимо; смайващите прояви на агресия и нетърпимост; ирационалният характер на злото; изобщо тъмните страни в психиката и поведението на съвременния човек. Ситуациите и характерите, чрез които са изразени проблемите, са обобщени и алегорично-условни по маниера на Ангелов. Въпреки това всеки читател може да проектира върху тях своите знания и впечатления, собствения си личен и социален опит.

Проф. дфн Милена Г. Кирова

За автора

Ангел Г. Ангелов е роден в Пазарджик. Автор е на белетристичните сборници „Невъзможна любов“, „Оживление в мравуняка“, „Плах опит за докосване“, „Ходене по вода“, както и на романите „Закуска по обяд“, „Сутрешни залези“, „Бъдещето на отминалото време“ и „Пътуването“. Романът „Сутрешни залези“ е издаден на руски език през 2005 година.

Работил е в радио, телевизия, във вестници и списания. Ангел Г. Ангелов е един от редакторите на авторитетното списание за литература и изкуство ПРОСТОРИ 61.

Живее и работи във Варна.


Тази публикация се намира в Без категория и беше тагната с ангел ангелов, пътуването, внезапно сбогуване

Коментари