Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Премиера на "Ръкавици за студената война" в Пловдив

Публикувано на 11.03.2019 от adm 0 коментара

Издателска къща „Хермес“ ви кани на

ПРЕМИЕРА

на „Ръкавици за студената война“ от Румяна Захариева

в град Пловдив

FLAER- CENTRAL Rukavici

Заповядайте на 14 март (четвъртък) от 18,00 часа

в Книжарница „Хермес“ - Централ, бул. „Княз Александър I“ №43

Ръкавици за студената война“ е роман за едно българско детство, който ще остави дълбоки следи в съзнанието на читателите. Преди издаването си в България, книгата е претърпяла 5 издания в Германия, където писателката се радва на голяма популярност.

Романът „Ръкавици за студената война“ е прекрасен текст, изпълнен с привидна наивност, но всъщност е невероятно сложен, потънал в аромати, във видения, в истории, и е населен с чудни, истински, до болка автентични образи на хора – хора, които обживяват по ненадминат начин атмосферата на един отминал и така невероятно възкръснал в думите й свят. Свят, привидно мъничък, събран в шепата и сърцето на едно будно и обладано от любопитство дете, и безкраен, жив, плътен, повличащ, изпълнен с цветове и чудесни, несрещани никъде другаде подробности за едно сякаш загубено за националната ни памет минало. Румяна Захариева е талантлив и мъдър разказвач, езикът й е метафоричен, пределно богат, изпълнен с образи, с аромати и смайващи подробности.

Сигурен съм, че романът ще бъде четен с интерес, с духовна наслада и ще остави дълбоки следи в съзнанието на българския читател!

Владимир Зарев

Румяна Захариева

Българският корен е изключително здраво нещо, което ни помага

да вървим изправени в живота, независимо къде го живеем”

Румяна Захариева

 

Румяна Захариева е родена в Балчик. Завършва Английската езикова гимназия в Русе и славянска и английска филология в университета Friedrich Wilhelm в Бон. Захариева е немско-българска писателка, поетеса и преводачка (превеждала е творби на Блага Димитрова на немски ). От 1970 г. живее в Германия. През 1978 г. издава на немски първата си стихосбирка – „Крива затворена“, която осем години по-късно излиза от печат и в България. Следват на немски романите „Имало едно време сега“, „Ръкавици за студената война“ (в оригинал 7 Kilo Zeit) – претърпял 5 издания, „Меча кожа“, „Транзитна виза за живота“ и др. Носител е на литературните награди на Северен Рейн-Вестфалия и Die LESE.

Румяна Захариева е член на немския ПЕН клуб и на Съюза на германските писатели.


Тази публикация се намира в Събития в отминалите дни и беше тагната с Ръкавици за студената война, Румяна Захариева

Коментари