Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

При огромен интерес в Смолян премина представянето на романа „Хлапета“ от Александър Чобанов

Публикувано на 21.02.2014 от adm 0 коментара

На 19 февруари изложбената зала към Клуба на културните дейци в Смолян се изпълни до краен предел. Поводът бе премиерата на романа „Хлапета“ от Александър Чобанов, известен и като сценарист на сериалите „Под прикритие“, Дървото на живота“ и „Четвърта власт“. Представянето откри г-н Зарко Маринов – управител на вестник „Смолян днес“. Той сподели, че в третата си книга съгражданинът им Сашо Чобанов демонстрира видимо израстване и завидно за възрастта си майсторство. И добави, че романът се чете на един дъх.
Валентин Георгиев – програмен директор на „Хермес“, благодари на присъстващите и ги запозна накратко с разнообразната продукция на издателството. „Издаването на повече книги на български автори – сподели той – е част от новата стратегия на „Хермес“. Идеята на издателството е да се представят на читателите както утвърдени автори: Владимир Зарев, Недялко Славов, Иван Теофилов, Марко Ганчев, така и млади като Александър Чобанов.“ Георгиев поздрави автора за умението да фабулира, за това, че е успял да създаде хомогенен текст, в който се преплитат реалното, фентъзито, древни загадки и приключенско четиво.
Думата бе дадена и на развълнувания Александър Чобанов. Той призна, че не очаквал такъв интерес дори в родния си град. Благодари на присъстващите, на издателство „Хермес“, на приятелите и на семейството си. „Каквото имам да казвам – завърши Сашо, – съм го казал в романа си.“
Зарко Маринов се опита да провокира автора с няколко въпроса, но той ловко се измъкна. Разменените шеги развеселиха публиката.
Чобанов получи специален подарък от името на кмета на града, а също така много цветя. Вечерта завърши с дълга опашка от почитатели, които чакаха за автограф от автора.


Тази публикация се намира в Новини начална, Събития в отминалите дни и беше тагната с книга, хермес, представяне, роман, Александър Чобанов, Хлапета, Смолян, издателство, Клуба на културните дейци в Смолян

Коментари