Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Среща разговор с Ангел Ангелов във Варна

Публикувано на 24.07.2018 от adm 0 коментара

ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА „ХЕРМЕС“

Има удоволствието да Ви покани на

СРЕЩА РАЗГОВОР С АНГЕЛ Г. АНГЕЛОВ ВЪВ ВАРНА

Заповядайте на 1 август (сряда) от 19,00 часа в Литературния кът на Алея на книгата - Варна

POSTER-SRESHTA RAZGOVOR VARNA ANGELOV 432

Събитието е част от Културната програма на Алея на книгата – Варна.

За автора

Ангел Г. Ангелов е роден в Пазарджик. Автор е на белетристичните сборници „Невъзможна любов“, „Оживление в мравуняка“, „Плах опит за докосване“, „Ходене по вода“, както и на романите „Закуска по обяд“, „Сутрешни залези“, „Бъдещето на отминалото време“ и „Пътуването“ (книгата е носител на награда „Варна“ за литература). Романът „Сутрешни залези“ е издаден на руски език през 2005 година.

Работил е в радио, телевизия, във вестници и списания. Ангел Г. Ангелов е един от редакторите на авторитетното списание за литература и изкуство ПРОСТОРИ 61.

Живее и работи във Варна.

За „Внезапно сбогуване“

Сборникът „Внезапно сбогуване“ включва разкази за живота, самотата и равносметката. Послесловът е от проф. дфн Милена Г. Кирова.

Навлизането на социални проблеми и теми от съвременния живот е друга особеност, запазена само за разказите на Ангел Ангелов. В този сборник то е добре изразено; поне половината разкази правят ясни препратки към конкретни явления на нашия свят. Това, което интересува автора, са нравствените аспекти на социалната проблематика: разрушените връзки на обич и състрадание; самотата, която настъпва неумолимо; смайващите прояви на агресия и нетърпимост; ирационалният характер на злото; изобщо тъмните страни в психиката и поведението на съвременния човек. Ситуациите и характерите, чрез които са изразени проблемите, са обобщени и алегорично-условни по маниера на Ангелов. Въпреки това всеки читател може да проектира върху тях своите знания и впечатления, собствения си личен и социален опит.

Проф. дфн Милена Г. Кирова


Тази публикация се намира в Без категория и беше тагната с пътуването, ангел г. ангелов, внезапно сбогуване

Коментари