Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Владимир Зарев отпразнува своя 70-годишен юбилей в компанията на стотици приятели и почитатели.

Публикувано на 10.10.2017 от adm 0 коментара

Големият български писател получи почетен знак от президента на Република България, поздравителни адреси от Министерството на културата, Министерството на труда и социалната политика, Столична община, Съюз на българските писатели, Община Горна Малина и др.

На 6 октомври писателят Владимир Зарев отпразнува своя 70-годишен юбилей. Събитието, чиито официални организатори са Столична община, Столична библиотека и Издателска къща „Хермес“, получи сериозна читателска, приятелска и обществена подкрепа.

Пространството в Софийска градска художествена галерия се оказа тясно за стотиците гости.

IMG_0621Сред тях бяха президентът Петър Стоянов, много български писатели, университетски преподаватели, политици, музиканти, актьори, журналисти.

IMG_0499Сн. Огнян Панов

Вечерта беше открита от Стойо Вартоломеев – управител на Издателска къща „Хермес“. Той сподели, че мисията на българските издатели е не само да издават книги от български писатели, но и да се борят тези писатели да бъдат уважавани и ценени от обществото. „Българският писател има нужда от обществено признание, защото това допринася за неговия статус като творец.“

IMG_0563Сн. Огнян Панов

След г-н Вартоломеев думата беше дадена на г-жа Биляна Генова – директор на Дирекция „Култура“ в Столична община, която прочете поздравителен адрес от г-жа Йорданка Фандъкова.

Юбилейно слово за писателя Владимир Зарев произнесе проф. Михаил Неделчев, а за книгата „Владимир Зарев. Литературна анкета“, която беше официално представена на юбилейната вечер, говори проф. Николай Димитров.

Специално участие в събитието взе и обичаният български актьор Ириней Константинов, който прочете откъси от книгата и поздравителния адрес от министъра на културата.

След него г-жа Ирина Николова - Гъркова – съветник по духовност и култура на президента на Република България, връчи от името на ген. Румен Радев почетен знак на писателя Владимир Зарев. Отличието е за изключителни заслуги към развитието на духовността и за принос към българската култура.

След такова голямо признание и толкова хубави думи дойде ред и на писателя. Владимир Зарев благодари за подкрепата на всички и покани на сцената своите дъщери Неда и Зорница и внука си Никола.

IMG_0679Сн. Огнян Панов

Вечерта завърши с автографи и изискан коктейл.

IMG_0700Г-жа Ирина Николова - Гъркова – съветник на президента на

Република България по духовност и култура, също си взе автограф

 

IMG_0473С писателя Недялко Славов

Сн. Огнян Панов


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с хермес, Владимир Зарев, владимир зарев литературна анкета

Коментари