Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Талантливият писател и сценарист Александър Чобанов представи "Хпапета" в Пловдив

Публикувано на 03.02.2014 от adm 0 коментара

 

 

На 31.01. /петък/ в книжарница „Хермес- Централ“ се състоя премиерата на дебютния роман „Хлапета“ на младия и талантлив писател и сценарист Александър Чобанов. Директорът на Издателска къща „Хермес“ Валентин Георгиев благодари на всички дошли да уважат автора въпреки минусовите температури. Георгиев не скри удовлетворението си от факта, че през изминалата година под знака на „Хермес“ са излезли двадесет и три книги на български автори. Той заяви намерението на издателството да продължава да подкрепя съвременната българска литература и през тази година. След това думата имаше литературният критик Младен Влашки, който представи автора и книгата. Сред множеството достойнства на „Хлапета“ Влашки открои факта, че романът хвърля мост между поколенията.


Александър Чобанов, който работи като сценарист на телевизионните сериали „Под прикритие“, „Четвърта власт“, „Дървото на живота“ и на риалити шоуто „Най-хубавите години от нашия живот“ разкри любопитни подробности  за работата си. Един от най-известните български писатели Емил Андреев бе дошъл специално за премиерата на  своя колега и приятел. Авторът на „Стъклената река“ призна, че  подкрепя Чобанов не заради приятелството им, а заради сромността и таланта му и му пожела успех.

 

 

  

 

 

 Вечерта завърши с непринуден разговор между автора и почитателите му и традиционната томбола с награда – книга с автограф.

 


Тази публикация се намира в Новини начална, Събития в отминалите дни и беше тагната с писател, роман, Александър Чобанов, Хлапета, сценарист, под прикритие

Коментари