Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Три премиери и много нови приятели на тазгодишния Панаир на книгата в НДК

Публикувано на 17.12.2013 от adm 0 коментара

 

Състоя се 41-ият Софийски международен панаир на книгата. Той продължи от 10 до 15 декември в НДК. Тазгодишният книжен форум бе най-големият в историята на панаира.
    По традиция щандът на „Хермес“, на който бе изложена голяма част от разнообразната продукция на издателството, бе сред най-посетените. За своите читатели издателството бе подготвило многобройни подаръци, изненади и промоции.

Владимир Зарев с почитатели на щанда на „Хермес“

 

  

 

 Сред авторите на „Хермес“, които даваха автографи на щанда, бяха Дена Попова, Иво Топалов, Ивинела Самуилова, Владимир Зарев, Георги Цанков и Александър Чобанов.

 

 

Иво Топалов раздава автографи

 

 

  

 В рамките на панаира се състояха премиерите на три нови книги на „Хермес“.
    На 11 декември (сряда) се събраха много приятели на Владимир Зарев. Поводът беше премиерата на книгата му „Лето 1850“, посветена на събитията, разтърсили Северозападна България преди над 160 години.

 

 

    Представянето започна с встъпителните думи на собственика на ИК „Хермес“ Стойо Вартоломеев. Той отбеляза, че Владимир Зарев е един от малкото български писатели, способни да се конкурират със световните автори. Вартоломеев допълни, че по своето величие, мащабност и трагизъм въстанието, описано в книгата, не отстъпва на Априлското. То не е имало своя летописец, своя Захари Стоянов, не е имало своя Вазов. Книгите на Владимир Зарев не са загубили своята стойност и досега. Доказателство за това е, че „Лето 1850“ е написана преди повече от 25 години, а читателският интерес към нея продължава.

    Известният литературен критик Михаил Неделчев сподели впечатленията си от книгата и успя да потопи присъстващите в атмосферата на романа. Неделчев не пропусна да отбележи, че книгите на Владимир Зарев успешно намират свои почитатели в Германия и Австрия.

    В края на премиерата Зарев благодари на присъстващите и на издателството за това, че е дало нов живот на „Лето 1850“.

 

 

 

 

 

След премиерата се изви дълга опашка от чакащи за автограф

 

    Премиерната вълна продължи и на 12 декември, когато беше представена книгата на Георги Цанков „Диаманти от короната на Франция“. Управителят на „Хермес“ Стойо Вартоломеев откри вечерта, като поздрави автора и всички любители на голямата френска литература.

 

 

Щастливият писател Георги Цанков с внучките си

    Книгата бе представена от известния литературен критик Атанас Свиленов. Той подчерта, че „Диаманти от короната на Франция“ ще бъде интересна както за познавачите на френската литература, така и за обикновените читатели.

    Трогнат от чутото, Георги Цанков благодари на гостите на премиерата и на целия екип на „Хермес“.

    В рамките на панаира бе представен и романът „Хлапета“ от Александър Чобанов. Директорът на издателството – Валентин Георгиев, сподели, че романът се чете с лекота и би представлявал интерес както за възрастни, така и за деца.

Известният писател Емил Андреев представи книгата. Той призова гостите да прочетат романа и да се уверят колко убедително разказва младият писател. Андреев подчерта, че книгата е изпълнена със символи и знаци. „Хлапета“ е разказ за израстването на едно поколение.

 

    Актрисата Ана Пападопулу прочете няколко страници и потопи публиката в атмосферата на книгата.

 

    В края на вечерта авторът благодари за подкрепата на ИК „Хермес“ и на Емил Андреев за представянето. Чобанов призова своите приятели да си купят книгата и да се наредят за автографи. И пред автора се изви опашка от много почитатели с книга в ръка.


 
Александър Чобанов раздава автографи на щанда на „Хермес“

 

ИК „Хермес“ благодари на хилядите читатели,
които споделиха празничната панаирна седмица.
Обещаваме да продължим да издаваме любимите ви книги
и да споделяме с вас радостта от четенето!


Тази публикация се намира в Новини начална, Събития в отминалите дни и беше тагната с щанд, хермес, книги, писател, премиери, Панаир на книгата, Владимир Зарев, Лето 1850, Иви Топалов, писатели, Георги Цанков, Александър Чобанов, литературен критик Атанас Свиленов, Диаманти от короната на Франция

Коментари