Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

УИЛЯМ ПОЛ ЙЪНГ СЕ ЗАВРЪЩА НА КНИЖНИЯ ПАЗАР С НОВИЯ СИ РОМАН „КРЪСТОПЪТ“

Публикувано на 21.05.2013 от adm 0 коментара

СЛЕД ОГРОМНИЯ УСПЕХ НА РОМАНА „КОЛИБАТА“, ПРОДАЛ ПОВЕЧЕ ОТ 18 МИЛИОНА ЕКЗЕМПЛЯРА В СВЕТА И ПРЕВЕДЕН НА 40 ЕЗИКА !

Независимо от огромния успех на първата си книга, предизвикала сензация в литературните среди, и въпреки натиска от страна на издателства и медии, Уилям Пол Йънг запазва мълчание в продължение на години. Той е един от онези рядко срещани писатели, които пишат само когато имат какво да кажат. Така 5 години по-късно се появява така дългоочакваната му втора книга. „КРЪСТОПЪТ“ веднага привлича вниманието на читателите и критиката и се изкачва начело на класациите, като се радва на много ласкави читателски отзиви. Многобройните почитатели на автора с удоволствие отбелязват, че Уилям Пол Йънг е останал верен на стила си и на призванието си да говори за важните неща в живота. Първоначалният тираж на романа е 1 милион екземпляра и вече е преведен на повече от 30 езика!

С новия си роман авторът затвърждава международния си успех, като намира място в бестселъровите класации на редица държави: САЩ, Канада, Великобритания, Германия, Русия, Испания, Хърватия, Черна гора, Сърбия и др.

Почитателите на „Колибата“ ще могат да се насладят и на филм по едноименната творба на автора. Наскоро агентите му разпространиха новината, че филмовите права за „Колибата“ са били закупени от голямото филмово студио Summit Entertainment. Продуцент на филма щe бъде Гил Нетър, адаптирал за големия екран книги като „Животът на Пи“, „Марли и аз“ и др.

ЗА АВТОРА

Тъй като ти си важен, всичко, което правиш,е важно.Всеки път, когато простиш, Вселената се променя; всеки път, когато протегнеш ръка и докоснеш нечие сърце или нечий живот, светът се променя.

Уилям Пол Йънг

Уилям Пол Йънг е роден в Канада, но заедно с тримата си по-малки братя и сестра е отгледан от своите родители мисионери сред първобитно племе в някогашната Холандска Нова Гвинея (днешната индонезийска провинция Ириан Джая). По-късно семейството се завръща в Канада, където баща му е пастор в множество църкви. Преди да постъпи в Канадския библейски колеж, Пол посещава повече от десет различни училища. Завършва курс по богословие в Уорнър Пасифик Колидж в град Портланд, щата Орегон. Докатo живее в Орегон, Пол се запознава с Ким и сключва брак с нея. Заедно се радват на Божията благодат, имат шест деца, две снахи, а вече и двама внуци. Животът му е изпълнен с множество изпитания: сексуално насилие, извънбрачна връзка, банкрут и загуба на цялото имущество, смърт на близки хора. Но както обича да казва Уилям Йънг: Фактите могат само да покажат какъв е бил животът на човека, но често пъти скриват какъв е той в действителност.

 

Фактите от живота ми – те не представляват дори малка част от истинската история. Пътуването беше и невероятно, и непоносимо, беше отчаян стремеж към духовност и пълноценност. Тези факти не могат да разкажат за болезнените опити за приспособяване към различни култури, разтърсващите загуби, които бяха изключително трудни за превъзмогване, скитанията покрай релсите нощем посред зима и виковете сред виелицата; за живота в оковите на срам, толкова дълбок и натрапчив, че бе заплаха за здравия ми разум; за мечтите, които не просто бяха разрушени, а напълно заличени от провала ми като личност; за надеждата, която бе толкова крехка, че само спусъкът на револвера предлагаше изход. Малобройните факти от биографията ми не говорят и за силата на любовта и прошката, за трънливия път на помирението, за изненадващата благодат и близостта между хората, за преобразяващото изцеление и неочакваното разцъфване на радостта.

Уилям П. Йънг

В „Кръстопът“, както и в „Колибата“, канадският автор се опитва да представи по един достъпен начин основните постулати на християнската вяра. Вплетени в романов сюжет, метафизичните въпроси за смисъла на битието, ролята на Бог в човешките дела и свободната воля звучат много по-смислено и разбираемо. Книгата повдига вечните въпроси за живота и смъртта, за вярата и достойния живот.

ЗА КНИГАТА

Исус се пресегна и хвана ръката на Тони.

– В това пътуване ти ще можеш да избереш да излекуваш физически един човек, но само един. Когато направиш своя избор, пътуването ти ще приключи.

– Мога да излекувам някого? Нима ми казваш, че мога да избера, когото си пожелая?

– Мислите му веднага се върнаха върху собственото му безжизнено тяло в интензивното отделение на болницата. Исус се наведе към него.

– Ти не можеш да излекуваш никого сам. Но аз ще съм с теб и ще изцеля онзи, за когото избереш да се помолиш...

Уилям Пол Йънг, „Кръстопът“

Антъни Спенсър е преуспял бизнесмен, който се гордее, че сам е постигнал всичко. Собственик на милиони, на къщи и акции, малко са прищевките, които не би могъл да си позволи. Цената на постигнатото материално благоденствие обаче е висока. Той се е превърнал в жесток и безскрупулен човек, който не поддържа връзка с единствената си дъщеря. В живота му няма нито любов, нито приятелство, изгубил е доверие във всичко, все повече губи връзка с реалността, превръщайки се в истински параноик.

Един ден Антъни внезапно изгубва съзнание. Лекарите откриват тумор в мозъка му. След последвалата операция той изпада в кома. Антъни се събужда в сюрреалистичен свят между живота и смъртта. На това неприветливо и пусто място – светът на душата му, той се среща с Исус и Светия Дух. Той не вярва в живота след смъртта, нито в съществуването на Бога. И все пак общуването му с Исус и със Светия Дух е много по-истинско и пълноценно, отколкото целият му „реален“ живот. Постепенно Антъни започва да осъзнавакои са важните неща в живота, но ще има ли време да поправи грешките си?


Тази публикация се намира в Любопитно и беше тагната с хермес, Колибата, Кръстопът

Коментари