Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

„Феноменът“ с номинация за фентъзи книга на годината от „Цитаделата“ и препоръка за една от най-хубавите книги на 2014 г. от „Аз чета“

Публикувано на 06.01.2015 от adm 0 коментара

 

„Феноменът“ е втора книга от завладяващата антиутопична трилогия „Легендата“. Малко след излизането си тя се радва на две престижни признания: номинация за книга на годината от „Цитаделата“ и място сред топзаглавията, определени за най-хубавите книги за 2014 г. от „Аз чета“.

За 14-а поредна година българският сайт и клуб за фентъзи и фантастика „Цитаделата“ обяви номинациите за своите годишни награди. Лауреатите ще бъдат обявени на 31 януари 2015 г. Романът „Феноменът“ е удостоен с номинация за книга на годината. В същата категория са избрани още: „Кръвта на Олимп“, „Краят на магьосника“, „Железният изпит“, „Грегор и гибелното пророчество“ и „Град на небесен огън“.

В края на годината „Аз чета“ състави списък с най-хубавите книги за 2014-а, които редакторският екип препоръчва. Една от тях отново е „Феноменът“ заради безспорните му качества.

За читателите сагата започна в началото на годината с излизането на първата едноименна книга от трилогия „Легендата“. Успоредно с появата на втората част – „Феноменът“, „Легендата“ беше издадена с нова колекционерска корица специално за феновете. Почитателите на фентъзи жанра бързо оцениха грабващия реалистичен свят и уникалния стил, пресъздаващ индивидуалните гледни точки на различните герои. Читателите са единодушни, че „Феноменът“ разгръща и развива темите, заложени в първата част, като допълнително внася изненадващи обрати и неочаквани развръзки.

 

 

А ето и част от отзивите за „Феноменът“

В продължението на вече доста популярния роман „Легендата“ Мари Лу успява да разгърне света си. Да покаже на читателя същността на Републиката и цветовете на планетата. Много умело пресъздава своите герои, като показва, че хората не са черно-бели. Няма такова нещо като добри и лоши – всички правят необходимото да оцелеят. В същото време успява да предаде много убедително атмосферата на действителността, която рисува.

Определено трябва да призная, че харесах втората част много повече от първата. И не вярвам това да е само заради много по-готината корица. Героите бяха много добре разгърнати. Във втората част вече имат индивидуалност.

Ивета Атанасова, „Цитаделата“

Линк към цялото ревю: http://www.citadelata.com/index.php?show=6700

 

 

Мари Лу много успешно успява да представи всички гледни точки, без да се превръща в краен съдник. Защото дори и най-зловещият режим е възникнал, движен от идеални цели. И хората са тези, които опорочават и най-добрата идея. Чрез гледните точки на Джун и Дей читателят успява да види правотата на всеки един от тях в частност, както и идеологията, която носят. Именно заради това за мен това е най-добрата young adult антиутопия, която съм чела.

Преслава Колева, „Аз чета“

Линк към цялото ревю: http://azcheta.com/fenomenat-mari-lu/

 

 

След „Игрите на глада“ най-после попаднах на Young-Adult фентъзи поредица, която да ми допадне. Това е главно заради реалистичния антиутопичен свят, в който се развива действието, изграден от авторката по великолепен начин. „Феноменът“ отново ще ви впечатли с пъстрите си и пълнокръвни герои и техните взаимоотношения в тази кървава история, изпълнена с интриги, любов, битки, борби за признание и оцеляване. Увлекателният и динамичен сюжет ще се хареса на всеки фен на фентъзитата, в които магията не е на първостепенно място, а се набляга на взаимоотношенията между героите, обратите и интересната история. Мари Лу задържа високото ниво от предишната книга и ни поднася нова дълбочина във взаимоотношенията между героите, и невероятен обрат на финала, който те кара да тръпнеш в очакване на следващата книга от трилогията.

Добрин Добрев, My Fantasy Experience

Линк към цялото ревю: http://myfantasyexperience.wordpress.com/category/%D1%84%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D0%B7%D0%B8-%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BB%D1%83/

 

„Героят“ – завършекът на трилогията, ще излезе в първите месеци на 2015 година.


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с фентъзи, Легендата, Мари Лу, феноменът

Коментари