Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Финансовият анализатор Светозар Гледачев представи първата си книга - "Добър ден, нещастнико"

Публикувано на 14.04.2014 от adm 0 коментара

На 10 април /четвъртък/ в книжарница „Хермес – Централ“ се състоя премиерата на „Добър ден, нещастнико!“ от Светозар Гледачев. Лошото време не спря многобройните приятели и почитатели на финансовия анализатор, дошли да уважат представянето на дебютната му книга. Управителят на „Хермес“ Стойо Вартоломеев разкри любопитни подробности за това как публикуваните във вестник „Марица“ статии са се превърнали в книга. Той похвали автора за способността му да говори ясно и разбираемо на икономически теми. Вартоломеев определи текстовете в книгата като наръчник по популярна икономика.
Гледачев благодари на „Хермес“ и призна, че именно Вартоломеев е причината книгата да се появи на бял свят. С присъщото си сладкодумие икономистът обясни и какво се крие зад атрактивното заглавие на книгата. Според последната класация за щастието в света, България се нарежда на 147 от общо 156 места. Гледачев сподели, че познава много богати хора, но нито един щастлив. Защото богатството не е правопропорционално на щастието, а зависи от фактори като здраве, любов, приятелства и социални контакти. Последва непринуден разговор между автора и присъстващите. Те задаваха въпроси, свързани с вълнуващите ги теми за образованието, парите и икономическото бъдеще на България в Европа.
Вечерта завърши с традиционната томбола и опашка от желаещи да поздравят автора и да получат автограф.


Тази публикация се намира в Новини начална, Събития в отминалите дни и беше тагната с книга, хермес, Светозар Гледачев, финансов анализатор, марица

Коментари