Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

"Формулата на любовта" - роман за силата на любовта и съдбата

Публикувано на 09.06.2017 от adm 0 коментара

На 15 юни излиза „Формулата на любовта“ – нова книга от поредицата

„Съвременни европейски романи“, предназначена за модерни дами,

които ценят качествената проза.

 

formulata na lyubovta-bez lakВ нея Симона Спарако преплита трогателна любовна история с елементи от източната философия и квантовата физика. Резултатът е изключително въздействащ роман за силата на любовта и съдбата, който ще ви остави без дъх!

Представяме ви Симона Спарако – една от най-талантливите

съвременни италиански авторки!

 

19046756_10213328442269633_1738873032_n

Симона Спарако е родена в Рим през 1978 година. Занимава се с писане на сценарии и романи. Завършила е комуникации в Англия, но се връща в Италия и следвайки страстта си, се записва във факултета по сценични изкуства. Посещава курсове по творческо писане и има магистърска степен по филология от университета в Торино. През 2008 г. пише първия си роман – „Книга за любовта“. През 2013-а излиза романът й „Никой не знае за нас“, превърнал се в бестселър чрез читателски препоръки и продаден в над 100 000 екземпляра. С него става финалист в престижния литературен конкурс „Стрега“. Третият й роман – „Ако затворя очи“, затвърждава успеха й и спечелва три големи италиански литературни награди.

„Формулата на любовта“ се появява през март 2016 г. и заема първо място в италианските класации за бестселъри, изпреварвайки Умберто Еко и Елена Феранте.

За книгата

Формулата на любовта е едно вълшебно пътуване към щастието със затворени очи. Роман за силата на живота и смелостта да посрещнем това, което съдбата ни е отредила.

Джорнале де Либро

Лея и съпругът й Виторио се преместват в Сингапур заради неговата кариера. Виторио е мил, грижовен и амбициозен, но Лея не е щастлива с него. В спомените й постоянно изплува образът на първата й голяма любов – нейния съученик Джакомо. Математическият гений, който й разкрива формулата на любовта. Той е най-страстният любовник, но и мъжът, разбил два пъти сърцето й. В миналото на Джакомо е скрита тайна, която помрачава дните му и не му позволява да обича.

Лея се чувства като затворник в модерния апартамент в чуждата страна и запълва времето си с писане на книга. За нейна огромна изненада, малко италианско издателство проявява интерес към романа й. Тя се връща в Рим, за да го редактира и подготви за печат. И се изправя очи в очи с Джакомо.

Според квантовата физика нищо не може да раздели две елементарни частици, щом веднъж се срещнат. Те ще бъдат свързани завинаги – дори и да продължат по различни и непредвидими пътища. Защото, макар любовта да е подвластна на съдбата, понякога съдбата е неподвластна на времето.


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с симона спарако, формулата ан любовта

Коментари