Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

„Хермес“ отново се включва в инициативата „Стара хартия за нова книга“

Публикувано на 02.09.2015 от adm 0 коментара

За първа година мероприятието ще се проведе в три български града

И тази година „Стара хартия за нова книга“ ще провери колко хора са готови да се разделят с килограмите ненужна хартия в дома си, да дадат пример на децата си и да ги зарадват с книга.

Инициативата се осъществява ежегодно в София, а от тази есен за първи път се присъединяват още два града – Пловдив и Русе. Каузата е организирана от Книжен център „Гринуич“ и ЕКОПАК България АД. Подкрепена е от Общините София, Пловдив и Русе, от множество издателства, а с всяка година инициативата придобива все повече медийни партньори и привърженици. ИК „Хермес“ за поредна година съдейства активно на инициативата. Генерален спонсор е за Пловдив като издателство домакин, осигурявайки за каузата в града 1000 книги на стойност 7000 лв. „Хермес“ партнира също така и в Русе, и в София, за да може жителите на повече градове да научат и съдействат за екологичното равновесие, като същевременно се популяризира четенето сред децата.

Детският празник „Стара хартия за нова книга“ ще се проведе на 5 септември в Пловдив, 12 септември в Русе и 13 септември в София. Под надслов „Почисти и прочети“ децата ще научат повече за рециклирането – как да пазят природата, да събират разделно отпадъците, и междувременно сами ще си изберат книжки. Всяко дете, което доведе възрастен придружител с 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор и подаръци от организаторите и партньорите на празника. В програмата са включени музика и танци, игри, както и интересни предизвикателства с много награди. Предвидена е екоработилница за изработване на бижута, цветя и сувенири от отпадъци, както и много други изненади.

Началото на празника „Стара хартия за нова книга“ бе поставено на 15 септември 2013 г. Организаторите от Книжен център „Гринуич“ и ЕКОПАК България АД и партньорите на „Стара хартия за нова книга“ се обединиха около идеята, че е важно всяко дете още от ранна възраст да се научи да полага грижи за природата, да събира разделно отпадъците и да има специално отношение към книгата и четенето. Над 4200 деца се включиха в двете издания на инициативата през 2013 и 2014 г. Малчуганите, заедно със своите родители, предадоха за рециклиране 24 тона хартия и получиха 4200 книжки. Така всички заедно спасихме от изсичане 300 дървета.11923191_976670619067052_818307089737317352_n

През 2015 г. акцията ще се проведе за първи път в три града – Пловдив (5 септември), Русе (12 септември) и София (13 септември). Изборът, който трябва да направят жителите на градовете домакини тази година, касае бъдещето на техните деца. То ще има по-светъл образ, ако малчуганите още сега разберат колко ценно за здравето и благополучието на всички хора е едно различно и ново отношение към природата и книгите. Опазването на околната среда и любовта към четенето са отговорност на всеки човек, която се възпитава с пример.

 

 

Нека заедно спасим природата и насърчим децата си да четат!


Тази публикация се намира в Без категория и беше тагната с книги, Стара хартия за нова книга

1 коментар по „Хермес“ отново се включва в инициативата „Стара хартия за нова книга“

  • Таня Николова
    Таня Николова каза:

    Здравейте!
    Къде точно ще се проведе мероприятието за гр.София?

    Posted on 03.09.2015 at 18:27

Коментари