Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

„Човек за споделяне“ - с голяма премиера в София

Публикувано на 12.04.2013 от adm 0 коментара

 Културният елит на столицата се събра за премиерата на „Човек за споделяне“ от Георги Константинов

 

На 11 април 2013 година в Народно читалище „Славянска беседа“ се събрахамного писатели, поети, литературни критици, университетски преподаватели и почитатели на хубавата книга. Поводът беше софийската премиера на „Човек за споделяне“ - новата книга на един от най-добрите съвременни български писатели и поети Георги Константинов. Представянето започна с встъпителни думи на Десислава Добрева – ПР на издателска къща „Хермес“. Тя благодари на уважилите събитието гости и на любезните домакини от читалището. Десислава сподели, че това е втората премиера на „Човек за споделяне“, която издателството организира, и разказа за представянето на книгата в град Пловдив, което се състоя на 2 април – Международен ден на детската книга. С това представяне беше поставено началото на „Походът на книгите“ - инициатива на АБК, в която „Хермес“ се включва за втора поредна година. „Походът на книгите“ завършва на 23 април – Международен ден на книгата и авторското право, отново с премиера на „Човек за споделяне“. Мястото е Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в гр. Русе.

Десислава Добрева разказа и за това как се е стигнало до издаването на „Човек за споделяне“. Когато Георги Константинов предложи на екипа ни тази книга, ние и за миг не се поколебахме дали да я издадем. Сега след като тя вече е факт, искам да кажа, че за „Хермес“ е чест да постави знака си върху нея. Тя благодари на автора и му пожела здраве и творческо вдъхновение. Вечерта продължи със специалното участие на актрисата Цветана Платиканова, която потопи гостите в атмосферата на „Човек за споделяне“ като прочете откъс от книгата.

 

След нея в премиерата се включи поетът , публицист и критик – Георги Тодоров. Той имаше приятна задача да представи книгата. По изключително интересен начин Тодоров запозна гостите със съдържанието на „Човек за споделяне“. Разказа за интересните места, случки и хора, описани в „споменната проза“ на Георги Константинов и не пропусна да акцентира върху богатата информативност и четивността на текста.

В отговор на добрите думи, казани по негов адрес, Георги Константинов благодари на г-н Тодоров и на издателите си от „Хермес“. Той сподели защо е избрал точно това заглавие за новата си книга и разказа няколко случки от интересния си живот. Авторът обеща скоро да напише и продължение на „Човек за споделяне“.

Провокирани от чутото, гостите на премиерата се включиха в разговора. На сцената излезе проф. Стоян Михайлов, който сподели впечатленията си от „Човек за споделяне“ и разказа за приятелството си с Георги Константинов.

И тъй като, освен автор на емблематични детски книги и проза, Георги Константинов е и голям поет, вечерта завърши с рецитиране на стихове.

 

Следващата премиера на „Човек за споделяне“ ще бъде на 23 април от 18,00 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов“, град Русе. Автографи пък можете да си вземете преди това в книжарница "Хермес" от 16,30 часа.

 

 


Тази публикация се намира в Предстоящи събития и беше тагната с софия, хермес, Георги Константинов, Човек за споделяне

1 коментар по „Човек за споделяне“ - с голяма премиера в София

 • PonchikMet
  PonchikMet каза:

  Здравствуйте!
  бинарные опционы альпари отрицательные отзывы
  список брокеров с заработком на бинарными опционами
  стратегии для бинарных опционов на 1 час
  бинарные опционы оливейра

  http://stavropolnedra.ru/investor-binarnye-opciony.php
  http://appliedbiosystems.ru/price-action-binarnye-opciony.php
  http://solopackaging.ru/luchshie-torgovye-strategii-binarnyh-opcionov.php

  Posted on 20.09.2015 at 13:38

Коментари