Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Японската легенда за 47 воини оживява в книгата „47 РОНИНИ“ от Джоан Виндж, по сценария на едноименния филм

Публикувано на 15.12.2013 от adm 0 коментара

Книгата „47 РОНИНИ“ от Джоан Виндж
е по сценария на едноименния филм,
който българската публика ще може да гледа
в кината от 27 декември,
успоредно със световната му премиера.

 

 

Романът пресъздава една от най-широко интерпретираните японски легенди за 47 воини, живели през ХVІІІ век. В неравната борба срещу злото те се изправят срещу безбройна армия, а тяхното най-силно оръжие се оказва мъжът, когото сами са прогонили от земите си.
Автор на книгата е Джоан Д. Виндж, осъществила романизацията по сценария на едно от най-очакваните кинозаглавия на 2013 година. Сценарият е на Крис Морган и Хосейн Амини. Самата филмова продукция бележи завръщането на Киану Рийвс в света на голямото кино, след като през последните години той взе участие в няколко независими филмови продукции. По време на първото събитие за представянето на филма в Лондон през 2011 година актьорът сподели: В жанрово отношение за мен това е история за отмъщението, но също и за невъзможната любов. Всеки от персонажите е въвлечен в борба и има копнежи, които никога няма да може да изпълни.
Още информация за филма може да намерите във Фейсбук на адрeс www.facebook.com/ForumFilmBulgaria

 

 

За книгата „47 ронини“

Когато господарят им става жертва на коварния Кира, който отнема земите му, 47 самураи са унижени и прогонени от домовете си. Без чест и водач, те вече са отхвърлени от обществото ронини. Смелите воини се заклеват да погубят злия самозванец, но се нуждаят от изключителните умения на Кай – мелез, обречен на жестоко заточение. Отгледан от легендарни със силата и бойните си умения свръхестествени същества, единствено той може да преведе търсещите отмъщение ронини през тежките изпитания.

 

 

Кай никога няма да забрави презрението, с което тези мъже са се отнасяли към него. Той обаче се присъединява към тях от почит към мъртвия им господар. Кай изпитва и силна любов към неговата дъщеря Мика, която Кира държи в плен. Така поробеният изгнаник става най-страшното им оръжие. Той ще се превърне в героя, вдъхновил шепата бунтовници да превземат вечността.


Тази публикация се намира в Новини начална, Събития в отминалите дни и беше тагната с книга, филм, 47 ронини, Джоан Виндж, Киану Рийвс, Крис Морган, сценарист Крис Морган, ронини, 47 воини, Кай, в главната роля

Коментари