Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

100 рецепти за невероятни ястия от Гордън Рамзи и екипа на култовия ресторант Bread Street Kitchen в Лондон

Публикувано на 09.10.2017 от adm 0 коментара

Гордън Рамзи – по-улегнал, но все така гениален

Гордън Рамзи се нарежда сред най-популярните майстори готвачи в света. Той е високо оценяван от кулинарните критици и ресторантите му са удостоени с най-престижни отличия, включително три звезди Мишлен. Ястията му не просто удовлетворяват и най-изтънченото небце, но и провокират хиляди хора да сътворят кулинарни шедьоври в домашни условия. За мнозина готвачът е познато лице и от телевизионния екран – той участва в няколко успешни кулинарни риалити програми и води свои предавания.

GR_204

Гордън Рамзи в ресторанта Bread Street Kitchen

Освен с безспорните си умения, Гордън Рамзи става известен с хапливия си език, заради който често е определян като най-скандалния топготвач. Макар и все още верен на провокативния си стил, Рамзи постепенно се разделя с образа на лошото момче на кулинарията, разкривайки неподозирани черти от личността си. Той свежда до минимум телевизионните си участия, като се съсредоточава върху управлението на ресторантите си по цял свят. В момента веригата включва 30 обекта в Европа, САЩ и Близкия изток.

Другата дейност, на която Гордън Рамзи се отдава безрезервно през последните години, е благотворителната фондация, която той и съпругата му основават, за да помагат на тежко болни деца и техните семейства.

Bread Street Kitchen – кулинарната забележителност на Лондон

Bread Street Kitchen е една от най-предпочитаните гастрономически дестинации в Лондон. Уникалната атмосфера и страхотното меню със специалитети от местната и световната кухня привличат стотици посетители всеки ден.

Rep_Day_598

Всеки може да посети ресторанта, който се намира в близост до катедралата „Сейнт Пол“, и лично да се увери в безупречното качество и професионализъм на готвачите, които приготвят храната пред очите на клиентите в отворената кухня.

Самият Рамзи описва Bread Street Kitchen най-добре: „Ресторантът се намира в Лондонското сити и през работните дни сутрин е доста препълнен и оживен, докато съботните и неделните предобеди преминават спокойно и лежерно. Обичам суматохата по обяд през работните дни, когато става доста шумно и напрежението в кухнята се покачва за няколко часа, но ми харесва и по-забавеният ритъм в неделя по обяд, когато вместо работещите в Ситито ни посещават семейства и жители на квартала и се застояват в ресторанта по-дълго. Вечерите също са различни – тогава барът е препълнен, осветлението – приглушено, чува се отварянето на бутилки и най-важното е на всички да им е наистина приятно. Не мисля, че някога съм виждал ресторанта празен. Тук винаги има някой, който пие кафе или питие на бара. Независимо кое време на деня е, Bread Street Kitchen е готов да посрещне клиентите си“.

За книгата

Gordan Ramsey BREAD STREET KITCHEN - bez lak

Домашната храна никога не е била толкова вкусна!

Може би искате да впечатлите близки и приятели с изискан неделен обяд или просто търсите свежи идеи за вечеря през работните дни? Или пък обичате да готвите и желаете да подобрите кулинарните си умения? В тази книга Гордън Рамзи и екипът му от професионални готвачи предлагат разнообразни идеи не само за всяко хранене през делничните дни, но и за брънч, обеди през уикенда и специални вечери. Представените рецепти от ресторанта са пригодени за домашни условия, за да се насладите на гарантирано приятен краен резултат.


Тази публикация се намира в Без категория, Любопитно, Новини начална и беше тагната с гордън рамзи, бързи рецепти, рецепти от ресторанта на гордън рамзи, здраводловни рецепти

Коментари