Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

25 години с книгите на „Хермес“

Публикувано на 07.12.2016 от adm 0 коментара

Издателска къща „Хермес“ е основана през 1991 година в Пловдив. Днес „Хермес“ е едно от най-модерните и бързо развиващи се издателства в България със собствена верига от книжарници и повече от 90 служители.

25-godini-hermes_760-23

Доказателство за успеха на „Хермес“ са хилядите ни верни читатели, които вече 25 години се доверяват на нашия избор. Съобразявайки се с техните вкусове и с последните тенденции в световното книгоиздаване, ние професионално и отговорно избираме всяка книга, която издаваме. До момента със знака на „Хермес“ са излезли над 2500 нови заглавия с общ тираж над 23 000 000 екземпляра.

От 1991 година до днес издателството непрекъснато се развива и обогатява. Започвайки с романтични четива, днес „Хермес“ предлага разнообразна продукция за всички възрасти и вкусове.

Благодарение на „Хермес“ на български бяха издадени книги от световни бестселърови автори като Марио Варгас Льоса, Хорхе Букай, Аджан Брам, Нийл Доналд Уолш, Ричард Бах, Виктор Франкъл, Ървин Ялом, Джеймс Патерсън, Даниъл Силва, Жозе Родригеш душ Сантуш, Александра Маринина, Нора Робъртс, Мамен Санчес, Джоджо Мойс, Лиан Мориарти, Франсис Мейс, Мария Дуеняс и много други.

А един от авторите ни – Хорхе Букай, се превърна в истински феномен на книжния пазар през последното десетилетие. Гостуванията му в България бяха определени от медиите и от многобройните му почитатели като най-значимите литературни събития. 

Истинска сензация предизвикаха и книгите на Джоджо Мойс. След огромния международен успех на „Аз преди теб“ и „След теб“ тя покори сърцата и на родните читатели, които я изстреляха директно на върха на всички класации.

За всички любители на вкусната и здравословна храна издадохме книгите на двамата най-известни кулинари в света – Джейми Оливър и Гордън Рамзи.

„Хермес“ изготви и специална програма за издаване на българска литература. За нас е удоволствие, че със знака на издателството излизат книги на писатели като Георги Мишев, Блага Димитрова, Владимир Зарев, Недялко Славов, Марко Ганчев, Иван Теофилов, Георги Константинов, Емил Андреев, Васил Георгиев, Ивинела Самуилова и др. Забравеният шедьовър на Георги Божинов „Калуня-каля“ месеци наред оглавяваше класациите за художествена литература и се превърна в най-продавания български роман – с над 25 000 екземпляра! „Калуня-каля“ спечели признанието на литературната критика и читателите и е една от най-стойностните книги през последните десетилетия.

Много добре се развива и детският сектор на издателството. Много харесвани от децата са луксозните ни издания, коледните книжки, енциклопедиите и образователните книги, както и най-популярната ни серия „Златно перо“.

Като социално ангажирана фирма, „Хермес“ се включва в много дарителски акции, както и в инициативи за стимулиране на интереса към книгата и популяризиране на любовта към четенето сред младите хора в България. Носители сме на наградата на „Червения кръст“ за Дарител на годината, осъществени са дарителски актове в подкрепа на изграждане на християнски храмове в България. 

Издателска къща „Хермес“ е носител и на почетното отличие „Златен лъв“ 2014 за проект с най-голяма обществена стойност – за романа на Георги Божинов „Калуня-каля“. Сред наградите на издателството са още Национална награда „Константин Константинов“ за принос в книгоиздаването за деца, Почетен знак на град Пловдив

за принос в областта на културата, Награда Пловдив за меценатство в областта на културата - 1993 г., Награда от Министерството на културата, Награда на Асоциацията на индустриалния капитал в България – за високи постижения в развитието на творческите индустрии, Награда на Асоциация българска книга за заслуги в книгоиздаването и много други.

В навечерието на 25-годишнината Издателска къща „Хермес“ дари книги на читалищни библиотеки на стойност 25 хиляди лева.

През последните години „Хермес“ създаде и национална верига от 13 книжарници със знака на издателството в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Благоевград, Видин, Пазарджик, Сливен и Велико Търново. Така ние все повече се приближаваме до своите читатели и техните вкусове.

През 2016 година получихме и награда „Христо Г. Данов“ за книгоразпространение.

Под мотото „Книги за всеки в семейството“ в книжарници „Хермес“ се предлага разнообразие от художествена, справочна, научнопопулярна и учебна литература, енциклопедии, четива, илюстровани издания, книжки за най-малките, канцеларски материали, образователни игри. В книжарници „Хермес“ се организират много премиери, детски празници, срещи с писатели и други културни събития.

В социологическите проучвания, които се направиха през последните 10 години в книжния сектор, читателите посочват „Хермес“ като най-популярното издателство в България. Ние сме изключително трогнати от това признание и поемаме отговорността да издаваме все по-добри и по-добри книги, които да съпътстват живота на нашите почитатели и да им бъдат полезни.

С книгите на „Хермес“: Споделете радостта от четенето!


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с хермес, Джоджо Мойс, Виктор Франкъл, Марио Варгас Льоса, Хорхе Букай, Ървин Ялом, Лиан Мориарти, Мамен Санчес, Джеймс Патерсън, Нора Робъртс, Ричард Бах, „Калуня-каля“, Франсис мейс, даниъл силва, Жозе Родригеш Душ Сантуш, Нийл Доналд Уолш, Аджан Брам, Александра Маринина, Мария Дуеняс

15 Responses to 25 години с книгите на „Хермес“

 • Антонина Тодорова
  Антонина Тодорова каза:

  Български народни приказки (Хермес)

  Posted on 12.12.2016 at 15:14

 • Христина
  Христина каза:

  Бабо, разкажи ми спомен - И. Самуилова

  Posted on 12.12.2016 at 16:54

 • Петя Петрова
  Петя Петрова каза:

  Момичетата от Ема Клайн

  Posted on 14.12.2016 at 9:52

 • Татяна Станева
  Татяна Станева каза:

  "Бързи рецепти" на Гордан Рамзи

  Posted on 15.12.2016 at 18:13

 • Румена Казакова
  Румена Казакова каза:

  Бързи рецепти на Гордън Рамзи

  Posted on 15.12.2016 at 20:59

 • Катя Сярова
  Катя Сярова каза:

  "Изкуството да водим разговор"
  от Лейл Лоундз

  Posted on 15.12.2016 at 20:59

 • Катя Сярова
  Катя Сярова каза:

  "Изкуството да водим разговор"
  от Лейл Лоундз

  Posted on 15.12.2016 at 21:00

 • Людмил Сираков
  Людмил Сираков каза:

  Български народни приказки, Хермес

  Posted on 16.12.2016 at 23:48

 • Ивелина Русенова
  Ивелина Русенова каза:

  Български народни приказки ,Хермес

  Posted on 17.12.2016 at 14:38

 • Елица
  Елица каза:

  Кукувица кука - Георги Божинов

  Posted on 18.12.2016 at 14:46

 • Elena
  Elena каза:

  Бабо, разкажи ми спомен - И. Самуилова

  Posted on 21.12.2016 at 8:53

 • Elena pozharova
  Elena pozharova каза:

  Бързи рецепти-гордан рамзи

  Posted on 25.12.2016 at 15:33

 • Vasko
  Vasko каза:

  Бързи рецепти - Гордан Рамзи

  Posted on 25.12.2016 at 15:57

 • Antoaneta
  Antoaneta каза:

  Български народни приказки (Хермес)

  Posted on 25.12.2016 at 16:00

 • деница кирилова
  деница кирилова каза:

  Бабо ,разкажи ми приказка
  И.Самуилова

  Posted on 01.01.2017 at 22:00

Коментари