Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

„432 херца“ на Недялко Славов беше отличена с номинация за награда „Хеликон“

Публикувано на 24.09.2015 от adm 0 коментара

На 23 септември в книжарница „Хеликон България“ бяха връчени летните номинации за едноименната награда за нова българска художествена проза на веригата книжарници. Отличените заглавия за последното тримесечие са: „432 херца“ от Недялко Славов („Хермес“), „Скарида“ на Димитър Коцев – Шошо („Обсидиан“) и „Аврамови хроники“ на Стефка Венчева („Сиела“). Те бяха избрани от експертно жури в състав: Калин Донков, Веселина Седларска, Бойко Ламбовски, Светлозар Желев и Юри Лазаров.

IMG_1983

Председателят на журито Калин Донков връчи лично номинацията на Недялко Славов. Донков определи „432 херца“ за роман от световна величина и сподели с присъстващите, че това е книгата, която превръща критиците в читатели. Недялко Славов благодари за отличието и призна, че писането е самотно занимание, а творецът носи в себе си демиургичното начало. Именно това е вдъхновило написването на романа „432 херца“. Славов изказа специални благодарности и към издателя си Стойо Вартоломеев, който беше сред присъстващите, за изключително коректната съвместна работа, благодарение на която са се реализирали последните му романи.

IMG_1987

Сред публиката беше и носителят на награда „Хеликон“ за 2007 г. Емил Андреев, който подкрепи номинираните. Недялко Славов за втора поредна година ще се бори за наградата „Хеликон“, след като през 2014 г. беше номиниран за „Портрет на поета като млад“. Пожелаваме му успех!


Тази публикация се намира в Новини начална, Събития в отминалите дни и беше тагната с книга, хермес, хеликон, номинация, "432 херца, Недялка Славов

Коментари