Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Алисън Ричман се завръща с увлекателен роман за последната муза на Ван Гог

Публикувано на 18.02.2020 от adm 0 коментара

Алисън Ричман е родена в Ню Йорк в семейство на художници. Завършва история на изкуството в престижния Уеслиански дамски колеж в щата Масачузетс. Двайсет и пет годишна, амбициозната Алисън си съставя план да се омъжи, да има деца и да напише първата си книга, преди да навърши трийсет. Две години по-късно на пазара се появява дебютният й роман, но истинският успех идва с четвъртата й книга – „Изгубената съпруга“. Историята на Ленка и Йозеф за няколко месеца се превръща в международен бестселър, преведен на четиринайсет езика.

alisun_richman_hrm_1

„Изгубената съпруга“ печели ежегодната награда на читателите за най-добър роман на автор от Ню Йорк за 2012 година. Книгата бързо спечели почитатели и в България, а след нея ИК „Хермес“ публикува още два вълнуващи романа от авторката: „Ритъмът на спомените“ и „Италианската градина“.

За „Последната картина на Ван Гог“

последната картина на ван гог

Лятото на 1890 г. Маргьорит Гаше намира повод да излезе от дома си и се запътва към гарата. И ето го и него – с бяла риза, разкопчана жилетка и широкопола сламена шапка. От влака слиза Винсент ван Гог.
Художникът пристига в Овер сюр Оаз – идилично френско селце, което от векове привлича парижките артисти. Тук е израснала и двайсет и една годишната Маргьорит Гаше, която се грижи за баща си и брат си. Тук и Ван Гог ще прекара последното лято от живота си, оставяйки се на грижите на доктор Гаше – хомеопат, любител художник и колекционер. През тези месеци Ван Гог ще нарисува над 70 картини, две от тях са портрети на Маргьорит. Художникът обаче не подозира, че не само ще улови образа й в картините си, но ще плени и сърцето й.

Отзиви

Една красива история, която разкрива тайните на последните месеци от живота на Ван Гог.
Vriendin Magazine

„Последната картина на Ван Гог“ е една хармонична симфония... Стилът на Ричман е нежен, но и проникновен. Писателката доказва, че може да пътува във времето и да пресъздава миналото.
En Route Magazine

„Последната картина на Ван Гог“ рисува портрета на една жена и нейния живот в края на XIX век... Една въздействаща и трогателна история.
Tulip Magazine

Вижте повече за книгата тук.


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с хермес, издателство "Хермес", Издателска къща "Хермес", роман, Алисън Ричман, изгубената съпруга, история, Франция, рисуване, изобразително изкуство, ИК Хермес, Ритъмът на спомените, Италианската градина, Последната картина на Ван Гог, Овер сюр Оаз, Винсент ван Гог, Маргьорит Гаше

Коментари