Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Приемането на ръкописи за Девети национален литературен конкурс “Хермес“ приключи

Публикувано на 18.02.2019 от adm 0 коментара

Отличените автори ще бъдат обявени на 18 март!

В Девети национален литературен конкурс „Хермес“ се включиха млади български писатели от цялата страна. Поради големия интерес, срокът за получаване на ръкописите беше удължен, а отличените автори ще бъдат обявени на 18 март.
Председател на журито е големият български писател Владимир Зарев.

девети национален литературен конкурс

Общият брой на получените в конкурса ръкописи е 54. От тях 34 са романи, а останалите сборници с разкази, новели и есета.
Тематиката също е много разнообразна. Някои от авторите разглеждат исторически въпроси, други са обърнали поглед към бъдещето, а трети са се съсредоточили върху проблемите на съвременността.
Сред ръкописите има романтични четива и трилъри, философски разсъждения и детски произведения. Най-младата участничка е на четиринадесет години, най-обемното произведение е от 626 страници, а последният ръкопис е получен на 1 февруари в 00:25 ч.

Благодарим на всички автори, които се включиха в Девети национален литературен конкурс „Хермес“.


Тази публикация се намира в Новини начална и беше тагната с Владимир Зарев, съвременни автори, проза, млади автори, съвременна българска литература, литература, съвременна проза, Девети национален литературен конкурс „Хермес“, национален литературен конкурс, IX национален литературен конкурс „Хермес“., нови автори, конкурси

1 коментар по Приемането на ръкописи за Девети национален литературен конкурс “Хермес“ приключи

  • Нона
    Нона каза:

    Как ще се разберат резултатите?

    Posted on 18.03.2019 at 13:08

Коментари