Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Емил Андреев – разказвач на януари в Столична библиотека

Публикувано на 17.01.2020 от adm 0 коментара

През януари Емил Андреев ще вземе участие в поредицата „Разказвач на месеца“ на Столична библиотека.

Събитието ще е на 22 януари 2020 г. (сряда) от 18:30 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека (пл. „Славейков“ № 4). Модератор ще бъде телевизионният водещ Георги Ангелов, а проф. Иван Станков - също автор на ИК "Хермес" - ще представи писателя и творчествтото му.

Емил Андреев писател

Писателят Емил Андреев е роден в крайдунавския град Лом. Завършил е английска филология във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” – Велико Търново. Работил е като учител, журналист, преподавател и преводач. Бил е главен редактор на “Ломски вестник” и икономически директор на националния седмичник за хумор и сатира “Стършел”. Преподавал е английски език в Богословския факултет на СУ “Климент Охридски”. От 2001 г. е на свободна писателска практика. Автор е на "Проклятието на жабата", "Нашата книга", сборника с разкази "Боби Блажения и Другия американец", "Ломски разкази" и други.

По рамана му „Стъклената река“ е заснет игрален филм с международно участие, чиято премиера бе през октомври 2010 г. В него играят: Наталия Дончева, Лидия Инджова, Невена Мандаджиева, Стефан Данаилов, Стефан Вълдобрев, Иван Ласкин, Захари Бахаров и др.

Андреев е носител на редица награди и отличия, сред които международната награда "Вик" за роман на годината (2005) със „Стъклената река“ и националната награда "Хеликон" за романа „Проклятието на жабата“. Номиниран е за наградата Елиас Канети, както и за множество други литературните отличия.

Заповядайте на 22 януари 2020 г. (сряда) от 18:30 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека за една вълнуваща литературна среща с Емил Андреев!


Тази публикация се намира в Събития в отминалите дни и беше тагната с Емил Андреев, георги ангелов, проклятието на жабата, иван станков, Столична библиотека, разказвач на месеца, Литературния клуб на Столична библиотека

Коментари