Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Георги Константинов удостоен с награда за поезия "Димчо Дебелянов"

Публикувано на 15.08.2018 от adm 0 коментара

Поетът Георги Константинов бе удостоен с националната награда за поезия "Димчо Дебелянов" за 2018 година! 

Награждаването се състоя в двора на дома-музей "Димчо Дебелянов" в Копривщица. По време на събитието, специално за присъстващите любители на лириката, поетът прочете няколко от своите най-известни стихотворения.

георги константинов поет Георги Константинов е автор на повече от 35 стихосбирки. Сред тях са „Една усмивка ми е столица“, „Общителен самотник“, „Обичам те дотук“. Много от най-обичаните естрадни песни са създадени именно по негови текстове.

 През годините Константинов работи като телевизионен журналист (1967–1969 г.), главен редактор на сп. „Родна реч“ (1973–1983 г.) и на сп. „Пламък“ (от 1983 г.). От 2013 г. е почетен председател на българския П.Е.Н. център. Печели редица национални и международни награди, а поезията му е превеждана на много езици.

Националната награда „Димчо Дебелянов“ се връчва всяка година, а от 2015 година на всеки две година. Церемонията по награждаването е част от провежданите под патронажа на Дирекция на музеите и Община Копривщица „Дебелянови вечери“, като част от летните културни празници „С Копривщица в сърцето“.


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с Георги Константинов, поезия, националната награда за поезия "Димчо Дебелянов", Общителен самотник, Обичам те дотук

Коментари