Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Поетът Георги Константинов участва в международународен поетически форум

Публикувано на 25.06.2019 от adm 0 коментара

Негови творби бяха включени в световната антология „Михай Еминеску”

георги константинов

Георги Константинов участва в престижния Международународен поетически фестивал в Крайова. Събитието се състоя в периода 17- 22 юни и беше организирано от академия „Михай Еминеску”.

Георги Константинов чете свои стихове на български и английски пред многобройна публика, редом с известни поети от много страни - Индия, Франция, Италия, САЩ, Белгия, Япония, Китай, Египет, Сърбия, Молдова, Украйна, Обединени Арабски емирства, Румъния и др.

По време на фестивала нашият поет беше удостоен с Почетна грамота от кмета на Крайова, с Диплома за принос към академия „Михай Еминеску” и позлатен знак с образа на големия румънски поет.

Преводите на известни стихове на Георги Константинов бяха включени в световната поетическа антология „Михай Еминеску”, която беше разпространявана в дните на фестивала.
По време на събитието големият български поет получи предложения за фестивални участия и преводи в други страни.


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с Георги Константинов, поезия, български автор, българска литература, българска поезия, стихове, академия „Михай Еминеску”, Михай Еминеску, поетическа антология „Михай Еминеску”, български поет, Международународен поетически фестивал в Крайова

1 коментар по Поетът Георги Константинов участва в международународен поетически форум

Коментари