Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Христо Стоичков показва Златната топка и биографията си в Пловдив

Публикувано на 06.12.2018 от adm 0 коментара

Срещата с легендарния футболист ще се състои на 13 декември, четвъртък, от 17:30 часа в „Ramada Plovdiv Trimontium“, ул. „Капитан Райчо“ 2. Организатори на събитието са издателство „Софтпрес“ и Книжарница „Хермес“.

премиера на биографията на стоичков в пловдив

Малко повече от месец, след като на пазара се появи биографичната книга „Христо Стоичков. Историята“, най-великият български футболист на ХХ век е подготвил нова изненада на феновете. Христо Стоичков ще донесе в България оригиналната статуетка на Златната топка, която списание „Франс Футбол“ му връчи през 1994 г.

Тя ще бъде с него в 5 града в страната (София, Пловдив, Ямбол, Бургас и Варна) по време на турнето за представяне на биографията, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков. Така освен да вземат автографи от своя кумир, феновете ще могат и да се снимат за спомен с най-голямото индивидуално отличие, което български футболист е печелил.

Христо Стоичков представя Златната топка и биографията си в Пловдив

След като, въпреки впечатляващия си тираж, първото издание на „Христо Стоичков. Историята“ се изчерпа за броени дни, от печат вече излезе и второто, разширено издание на биографията. Новите 20 000 копия от книгата са допълнени с още снимков материал за наслада на почитателите на футбола.
Биографията на Модерния ляв разказва за смайващото пътешествие на едно момче от уличката на съседния блок до стохилядната сцена на „Камп Ноу“. Стоичков и Памуков работят над нея повече от година, за да разкажат история, която ще развълнува всеки българин и всеки почитател на футбола без значение от неговите пристрастия към играчи и отбори.

В книгата двамата пресъздават живо и кинематографично израстването на Камата като играч, препятствията, през които преминава по пътя към успеха, и епохата – доминирания от държавата спорт, който създава шампиони, но и наказва жестоко провинилите се. По-младите читатели ще разберат любопитни подробности за живота и спорта в социалистическа България, а по-възрастните ще си припомнят златните мигове и традиции на миналото.

Вижте повече за книгата тук.


Тази публикация се намира в Събития в отминалите дни и беше тагната с хермес, представяне, книжарници "Хермес", нова книга, представяне на книга, книжарница Хермес - Централ, среща с автограф, Христо Стоичков, футбол, биографии, среща с автор, премиера на книга, Христо Стоичков. Историята, Софтпрес, издателство Софтпрес, Издателска къща Софтпрес, биография на Стоичков, книжарница Хермес Пловдив, биографични, премиера в книжарница Хермес, спорт, български футболист, Златната топка, Владимир Памуков, среща с Христо Стоичков

Коментари