Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

COVID-19 затвори книжарниците, но четенето продължава у дома - Интервю със Стойо Вартоломеев за в. „Марица“

Публикувано на 23.04.2020 от adm 0 коментара

На 11 април управителят на Издателска къща „Хермес“ Стойо Вартоломеев даде обширно интервю за пловдивския ежедневник в. „Марица“ по повод настоящата ситуация в страната и как тя се отразява върху книжния бранш.

IMG_6996

Относно своята стратегия за справяне с кризата, Вартоломеев споделя:
Опитваме се да пожертваме периферията, за да запазим ядрото на фирмата. Наум съм разигравал много варианти, като например затваряме четири обекта, остават осем, олекват ми разходите за наем, съкращавам персонала, а като отмине кризата, ще ги отворя пак. Но в същото време съм наясно, че паническият бяг не е решение. Когато са създавани книжарниците, в тях са влагани не само пари, а и много енергия, състезавали сме се с конкуренцията на терен. Защото неминуемо след днес ще дойде утре. Ако запазим ядрото, после можем по-лесно да възстановим онова, което сме загубили.

Всички книжарници „Хермес“ в момента са затворени, с изключение на електронна книжарница www.hermesbooks.com. Как този фактор повлиява върху бизнеса и какви икономически тенденции забелязва издателят, може да научите от пълната статия в marica.bg.


Тази публикация се намира в Интервюта, Любопитно, Новини начална и беше тагната с интервю, Издателска къща "Хермес", книжарници "Хермес", марица, книжарници, www.hermesbooks.com, Стойо Вартоломеев, marica.bg, COVID-19

Коментари