Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

"Не бива да се отказвате от мечтите си" - интервю с Рейчъл Холис

Публикувано на 15.01.2019 от adm 0 коментара

Лидер на мнение и бестселъров автор, Рейчъл Холис посвещава блога си и най-новата си книга „Момиче, измий си лицето“ на това да насърчи жените да спрат да преследват чужди идеали и да живеят по собствените си критерии за щастие и успех. Освен че получава редица награди за работата си, Рейчъл Холис има и многобройни последователи и е определяна и като „най-добрата приятелка на хиляди жени по света“.

Рейчъл Холис автор на Момиче, измий си лицето - интервю

Кое те вдъхнови да напишеш „Момиче, измий си лицето“?
Исках жените да разберат колко силни са всъщност и че във всеки един момент могат да променят живота си към по-добро. А вече знаех, че е много по-вероятно читателите да ми повярват и да приемат думите ми, като им разкажа за моите преживявания, за трудностите, които самата аз съм срещала, и стъпките, които съм предприемала, за да се справя с тях.

Както в книгата, така и в сайта си, пишеш с много чувство за хумор и искреност. Какъв е процесът ти на работа, как избираш темите си?
В повечето случаи пиша за това, за което си мисля или върху което работя в личния си живот. Зад всяка болка, безпокойство, нервност, гняв се крие някаква причина. Аз се опитвам да изследвам чувствата си и пиша за това, което искам да осъзная в съответния момент. Животът е труден и забавен, и тъжен, и дразнещ, изтъкан е от безброй неща и аз пиша за всички тях.

А как се стигна до заглавието „Момиче, измий си лицето“?
Заглавието всъщност дължа на една приятелка. Разказах й какво послание искам да носи книгата и започнах да подхвърлям различни варианти - „Момиче, стани от пода“, „Момиче, престани да плачеш“... Изведнъж тя ме прекъсна с „Момиче, измий си лицето“. Каза го със страхотния си тексаски акцент и веднага разбрах, че това е заглавието. Харесва ми символизма – да измиеш сълзите от лицето си и да започнеш начисто.

Момиче, измий си лицето - Рейчъл Холис

Разкажи ни малко повече за пътя ти дотук и как се разви кариерата ти.
Завърших гимназия с една година по-рано и се преместих в Лос Анджелис, за да уча актьорско майсторство. Няколко месеца след това започнах стаж във филмовото студио Miramax, където ми предложиха постоянна работа, и напуснах университета. По-късно получих възможност да се занимавам с планиране на събития. Обожавах тази работа и в един момент дори основах собствена фирма. Междувременно създадох блога си, започнах да навлизам в света на социалните мрежи и се превърнах в инфлуенсър във време, когато тази дума изобщо не съществуваше.
В блога пишех основно за неща, които ме вълнуваха тогава. Като майка на малки деца, се чудех с какво да ги храня и постепенно се наложих като кулинарен блогър. След време започнах да работя върху личностното си развитие и водех последователите на блога заедно с мен през всички промени, през които преминавах. А това оформи начина, по който блогът изглежда днес.
Мисията на компанията ми обаче се запази във времето – да предоставям на жените инструменти и възможности, за да променят живота си. Преди осем години това означаваше статии от типа на: „Ето как да накарате децата да вършат домашните си задължения и да слушат по-внимателно в училище“. Днес са по-скоро въпроси или идеи, които да ви поведат по пътя на промяната. В света на мотивацията и личностното развитие има толкова много мъже, които споделят вижданията си, но според мен има наистина уникални начини, по които жените могат да получат тази информация, и ние предлагаме именно това.

Има ли нещо, което ти се иска да си знаела в младежките си години или съвет, който не сте успяла да включиш в книгата?
Иска ми се да знаех, че не трябва да променям себе си, за да се впиша в нечии представи. Че това, което съм, е достатъчно и ценно. Пропилях толкова много години в опити да бъда определен тип жена и едва в последните пет години започнах да се чувствам удобно в собствената си кожа и да изпитвам радост и удовлетворение от това да бъда себе си.
Колкото до съветите, които не съм успяла да събера в „Момиче, измий си лицето“ – включих ги в следващата си книга!

А какво ще посъветваш начинаещите писатели?
Няма магическа формула при създаването на една книга – просто трябва да седнеш и да я напишеш. Имаше моменти в които изобщо не харесвах това, което се получаваше. Но всяка сутрин (и имам предвид ВСЯКА сутрин) ставах в 5 часа, за да продължа с писането преди да отида на работа. Не бива да се отказвате от мечтите си дори когато ви се струват невъзможни за постигане.

Вижте повече за книгата на Рейчъл Холис тук.


Тази публикация се намира в Интервюта, Новини начална и беше тагната с хермес, издателство "Хермес", Издателска къща "Хермес", нова книга, психология, нехудожествена литература, съвременни автори, ИК Хермес, личностно развитие, личностно израстване, мотивация, съвремеменни книги, съвременна литература, Рейчъл Холис, Момиче измий си лицето, популярна психология, съвременни писателки

1 коментар по "Не бива да се отказвате от мечтите си" - интервю с Рейчъл Холис

  • Ирина
    Ирина каза:

    Прекрасна книга. Препоръчвам я на всички жени от всяка възраст

    Posted on 23.07.2019 at 10:30

Коментари