Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Отменя се гостуването на Хавиер Сиера в България

Публикувано на 11.02.2020 от adm 0 коментара

Предвид здравната ситуация в страната и препоръката за ограничаване на масови мероприятия, гостуването на Хавиер Сиера в България се отменя.
Авторът и Издателска къща "Хермес" се извиняват за създаденото неудобство! Вярваме, че това е правилната стъпка в настоящия случай и се надяваме, че ще имаме други възможности да представим Хавиер Сиера и неговите книги пред българските читатели!

Хавиер Сиера

Хавиер Сиера е познат на българските читатели с романите „Тайната вечеря“, „Тамплиерските порти“, „Египетската тайна на Наполеон“ и други. През 2006 г. романът му „Тайната вечеря“ се подрежда на шеста позиция в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за най-продавани книги, като става първият испански роман, постигнал този успех в САЩ. Произведенията на Хавиер Сиера са преведени в повече от четиресет държави, включително и България.
Най-новият му роман „Невидимият огън“ печели престижната награда „Планета“ през 2017 г. и се нарежда сред най-продаваните заглавия в Испания, като надминава дори „Произход“ на Дан Браун. Книгата ще бъде публикувана на български език в началото на месец март от Издателска къща „Хермес“.

Преди събитието авторът ще се срещне с журналисти и ще посети библиотеката на Институт Сервантес.

За книгата

Най-важната тайна на човечеството е напът да бъде разкрита.

НЕВИДИМИЯТ ОГЪН хавиер сиера

Давид Салас е най-младият преподавател по лингвистика в Тринити Колидж в Дъблин. Той тъкмо е приключил с дисертацията си и заминава на почивка в Мадрид. Там има среща със старата приятелка на дядо му – Виктория Гудман.
Лейди Гудман е известна писателка и води курсове за хора, изкушени от литературата. Задачата им е по страниците на стари книги да търсят следи за местонахождението на свещения Граал. Те обаче не подозират колко опасно е заниманието им и какви последици може да има. Докато един от тях не е намерен мъртъв.
Давид се впуска в разплитането на мистерията заедно с Паула – красивата асистентка на лейди Гудман. Следват закътани в Пиренеите романски църкви, художествени колекции в Барселона, древни ръкописи и необясними кодове, издълбани в камък...
Всички те се вплитат в сюжет, изпълнен с интриги, които ни карат да си зададем въпроса кой пали в душите ни невидимия огън.

Вижте повече за другите книги от Хавиер Сиера тук.


Тази публикация се намира в Събития в отминалите дни и беше тагната с Издателска къща "Хермес", Събитие, Дан Браун, представяне на книга, среща с автограф, испаноезична литература, испански автори, испанска литература, книжно събитие, среща с автор, испански писатели, Невидимият огън, Хавиер Сиера, Тайната вечеря, Произход, Книжен център Гринуич, Културен център-музей "Тракарт", гостуване на автор

Коментари