Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Книга игра от ново поколение излиза на 16 април!

Публикувано на 09.04.2019 от adm 0 коментара

Очаквайте ескейп книгата "Пленник на света на Майнкрафт" в книжарниците от 16 април!

Пленник на света на Майнкрафт

Майнкрафт е страхотна игра... стига да си остане само игра!
Чарли, Пина и Алекс попадат в плен на виртуалната реалност, след като откриват, че построеният от тях Майнкрафт свят е изчезнал. Тръгвайки по следите на мистериозен похитител, тримата герои се озовават във вихъра на приключение, криещо както вълнение, така и опасности.
Влез в ролята на Чарли и помогни на приятелите си да намерят изход към реалния свят. Нужни са ти смелост и находчивост, за да се справиш с набезите на зомбита и заплетените пъзели по пътя към успеха.
Ще се измъкнете ли невредими?

„Пленник на света на Майнкрафт“ съчетава в себе си няколко актуални тенденции – книгите игри, ескейп стаите и „Майнкрафт“. Това приключение от ново поколение обещава множество интригуващи загадки, любопитни главоблъсканици и забавни предизвикателства, които ще се харесат на всички малки и големи читатели.

За автора

Ървин Льоен е съосновател на едни от най-популярните ескейп стаи в Париж. Пише сценарии за ескейп стаи и ескейп състезания. През 2016 г. участва в създаването на седем стаи за бягство, вдъхновени от най-добрите екшън филми, като част от специализиран проект в Лион. През 2017 година е публикувана и първата му книга - „Пленник на света на Майнкрафт“, която става част от колекцията Escape book, включваща книги игри от ново поколение.

Стартирайте играта!

Вече двеста седемдесет и два дена изследвам света на Майнкрафт. Познавам и най-потайните му кътчета. Не развивам сам тази фантастична вселена. Приятелите ми Алекс и Пина често влизат в нея след уроците и заедно строим свят, който принадлежи единствено и само на нас. Изследваме кулите, борим се с чудовища и създаваме невероятни сгради.
С Алекс и Пина се запознахме в училище, но станахме истински приятели в нашето пикселово царство. Алекс и Пина са близнаци, но са толкова различни на външен вид, че никога нямаше да се досетя. Когато повторих класа, се наложи да се разделим. Тъжно ми е, че те продължиха в гимназията без мен. Оттогава се виждаме само по време на междучасията в двора на училище „Жул Фери“, но нашето приятелство само укрепна от тази раздяла.
„Влизай веднага, имаме проблем в ЧПА!“ ЧПА е името на създадения от нас свят и представлява съкращение от Частна Пикселова Анархия, освен това е и анаграма от трите ни имена. Алекс го измисли. Той обожава игрите на думи. Алекс е единственият човек на нашата възраст, който обича да играе на Скрабъл толкова, колкото и баба ми. Пина ми изпрати съобщението по УатсАп. Зарязах домашната по математика и веднага включих компютъра, като си помислих, че пак е забъркала някоя каша. Пина е майсторка в привличането на беди. Играта се зарежда няколко секунди и аз влизам.
Не разбирам веднага какво пише на екрана. Отначало си мисля, че е някакъв бъг на дисплея, но след няколко мига започвам да вдявам. На мястото на къщата ми зее празно пространство. Цялата околност е превърната в пустиня. Подът е бял и равен чак до хоризонта. Как да си обясни човек, че там, където довчера имаше цял луксозен свят, сега, докъдето погледът ти стига, се простира бяла равнина? Тръгвам към координатите, които ми посочва Пина.
X : 152 Y : 1 Z : 17 000
Какво пък е това? Бъг? Актуализация? Или ядрена бомба? Необходими са ми няколко минути, за да настигна приятелите си. Аватарите на Пина и Алекс са застанали неподвижно пред някаква дървена табела.
„Плених вашия свят и сега той е мой затворник!“

Вижте повече за книгата тук.


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с хермес, издателство "Хермес", Издателска къща "Хермес", нова книга, книги за деца, нехудожествена литература, ИК Хермес, детска литература, съвременна литература, детска книга, Майнкрафт, книга игра, книги игри, ексейп книга, ескейп стая, стая за бягство, ескейп бук, escape book, Ървин Льоен

Коментари