Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

За любителите на красивите любовни истории: "Магазинчето за чай и щастие"

Публикувано на 23.01.2020 от adm 0 коментара

magazincheto_za_chai_i_shtastie_face_link_4

„Магазинчето за чай и щастие“ е красива книга, изпълнена с добри и верни приятели, с трепетите на новата любов и много любов към чая! Това е книга, която грабва читателя още с първите си страници с историята на Лори - собственичка на малък магазин за чай и на нейните приятелки от улица „Валери Лейн“.

Книгата е също толкова сладка, колкото прекрасната си корица. Историята се върти около една китна уличка и жените, които имат магазини на нея. Това е книга за приятелството, за подкрепата и помощта, която трябва да даваме на близките си, когато те имат нужда от нас и особено когато не си признават, че се нуждаят от нея. Хареса ми замисъла за това, че приятелството е много важно и трябва да сме до своите приятели, но останалите, които имат нужда от помощ, също не трябва да бъдат пренебрегвани: дали ще бъдат почерпени с чаша топъл чай, шоколадово изкушение или топъл пуловер... Важното е да не обръщаме гръб на хората, нуждаещи се от помощ.

„В края на краищата животът не беше приказка. Беше това, което беше: поредица от добри и лоши, а понякога и направо кошмарни дни.“

В книгата проследяваме и любовната история на Лори: първите трепети от новата любов и всички забавни и често неловки моменти, предизвикани от нея. Бари - главният мъжки персонаж, още от началото показа на Лори, че я иска такава, каквато е. Самият той беше сладък и добър - перфектният герой за тази история. И не е ли това най-важното в любовта? Да намерим човека, който харесва всичките ни малки странности; човекът, пред когото можем да бъдем себе си? Именно това харесах в Бари. Колкото до главната героиня - Лори, тя бе оптимистка, готова до помогне винаги, да вдъхва живот на „Валери Лейн“. Романтичка, която иска да получи своя щастлив край.

pexels-photo-230477

Ако трябва да опиша „Магазинчето за чай и щастие“ от Мануела Инуса с едно изречение то ще бъде: книга за любителите на чая и на красивите и грабващи вниманието истории.

„-Не се притеснявай, викай си.
-Да нямаш неприятности със съседите си.
-О няма. Мистър и мисис Ръдърфорд свалят слуховите си апаратчета още след вечеря.
Бари се засмя.
- И двамата ли! Но тогава не могат да разговарят помежду си.
- Според мен това е смисълът на цялата мероприятие.“

Автор на текста: Илияна, книжарница „Хермес” - Варна


Тази публикация се намира в Без категория, Ревюта и беше тагната с книга, ИК Хермес, ревю, книжно ревю, Магазинчето за чай и щастие, Мануела Инуса

Коментари