Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Най-важната тайна на човечеството е напът да бъде разкрита в "Невидимият огън"

Публикувано на 27.02.2020 от adm 0 коментара

Очаквайте новата книга от автора на "Тайната вечеря" - Хавиер Сиера на 4 март!

Склонни сме да подценяваме властта на думите. Те са толкова всекидневен и неделим от човешката ни природа инструмент, че почти не осъзнаваме как една-единствена от тях може да преобърне съдбата ни...
„Невидимият огън“

Невидимият огън от Хавиер Сиера

Давид Салас е най-младият преподавател по лингвистика в Тринити Колидж в Дъблин. Той тъкмо е приключил с дисертацията си и заминава на почивка в Мадрид. Там има среща със старата приятелка на дядо му – Виктория Гудман.
Лейди Гудман е известна писателка и води курсове за хора, изкушени от литературата. Задачата им е по страниците на стари книги да търсят следи за местонахождението на свещения Граал. Те обаче не подозират колко опасно е заниманието им и какви последици може да има. Докато един от тях не е намерен мъртъв.
Давид се впуска в разплитането на мистерията заедно с Паула – красивата асистентка на лейди Гудман. Следват закътани в Пиренеите романски църкви, художествени колекции в Барселона, древни ръкописи и необясними кодове, издълбани в камък...
Всички те се вплитат в сюжет, изпълнен с интриги, които ни карат да си зададем въпроса кой пали в душите ни невидимия огън.

Отзиви

Хавиер Сиера ни потапя в една вълнуваща история, а Испания се превръща в литературна територия, наситена с мистерии, конспирации и тайни.
La Razón

В книгата си Сиера смесва множество значими и различни по своя характер мисли, философии, мистични и интелектуални традиции с подчертан художествен и литературен отпечатък.
Alfa & Omega (ABC)

Хавиер Сиера предлага интригуващ сюжет, интересни диалози, изобилие от интриги и загадки, които приканват читателя да ги разреши.
El Correo

Носителят на награда „Планета“ за 2017 г. е една интелигентна книга, която се отличава с интересна тематика и увлекателен писателски стил, нареждащи я сред световните бестселъри.
El Cultural (El Mundo)

За автора

Хавиер Сиера

Хавиер Сиера е познат на българските читатели с романите „Тайната вечеря“, „Тамплиерските порти“, „Египетската тайна на Наполеон“ и други. През 2006 г. романът му „Тайната вечеря“ се подрежда на шеста позиция в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за най-продавани книги, като става първият испански роман, постигнал този успех в САЩ. Произведенията на Хавиер Сиера са преведени в повече от четиресет държави, включително и България.
Най-новият му роман – „Невидимият огън“, печели престижната награда „Планета“ през 2017 г. и се нарежда сред най-продаваните заглавия в Испания.

По повод премиерата на книгата авторът ще гостува в България и ще посети София на 10 март и Пловдив на 11 март! Вижте повече за гостуването му тук.


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с хермес, издателство "Хермес", Издателска къща "Хермес", ИК Хермес, испаноезична литература, испанска литература, премиера на книга, испански автор, Невидимият огън, Хавиер Сиера, Тамплиерските порти, Египетската тайна на Наполеон, Тайната вечеря, награда „Планета“, мистерия, Испания, Javier Sierra, исторически трилър

Коментари