Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Ново издание на „Дунав мост“ и нова книга от Георги Мишев излизат през 2019 г.

Публикувано на 10.12.2018 от adm 0 коментара

Издателска къща „Хермес“ подготвя много изненади за любителите на българската литература през 2019 година. Сред тях ще бъдат нова книга от големия български писател, сценарист и редактор Георги Мишев, както и ново издание на един от най-емблематичните му романи - „Дунав мост“.

Новото издание на _Дунав мост_ се очаква през пролетта

В началото на декември управителят на Издателска къща „Хермес“ - Стойо Вартоломеев, се срещна с писателя, за да обсъдят предстоящите издания. По време на разговора Георги Мишев сподели, че новата книга ще бъде своеобразно продължение на „Мир на страха ни“ и ще събира спомени, бележки и истории от миналото на твореца.

Докато чакат новата книга, почитателите на Георги Мишев, ще могат да се насладят на новото издание на „Дунав мост“. Планирано е то да излезе под знака на Издателска къща „Хермес“ през пролетта, като ще следва стила на публикуваните до момента заглавия – „Патриархат“, „Матриархат“, „Дами канят“, „Вилна зона“.

На гости на Георги Мишев

Повод за срещата бе и предстоящото събитие, съпътстващо културната програма на Коледния панаир на книгата в НДК - „Георги Божинов – поглед отблизо. 30 години от първото издание на „Калуня-каля“. Мишев ще вземе специално участие в честването на юбилея, където ще разкаже спомени от приятелството си с Георги Божинов.

Георги Мишев е роден през 1935 година в Ловешко, завършва журналистика и работи като окръжен кореспондент на в. „Септемврийче“ в Ловеч. През 1966 г. е организатор и съставител на първия алманах на писателите в Ловеч, озаглавен „С дъх на люляк“. Автор е на повече от 30 книги, а по сценариите му са направени едни от най-обичаните български филми. Носител е на множество награди и признания, а творбите му продължават да се радват на интереса на поколения българи.

Вижте повече за Георги Мишев и книгите му тук.


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с хермес, издателство "Хермес", Издателска къща "Хермес", нова книга, Панаир на книгата, Коледен панаир, очаквайте, „Калуня-каля“, Георги Божинов, Софийският международен панаир на книгата, Георги Мишев, вилна зона, Мир на страха ни, Патриархат, дами канят, художествена литература, матриархат, български автори, ИК Хермес, български писатели, българска литература, българска художествена литература, проза, Стойо Вартоломеев, 46 Софийски международен панаир на книгата, Коледен панаир 2018, Коледен панаир на книгата, Дунав мост, панаир на книгата в НДК, българска проза

Коментари