Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Очаквайте нов роман от Мамен Санчес на 2 април!

Публикувано на 26.03.2019 от adm 0 коментара

Минало и настояще се преплитат в една история за приятелство, любов и... книги
Очаквайте "Времето на жените без часовник" на 2 април!

След успеха на „Щастието е чаша чай с теб“, „С вкус на прясна лимонада“ и последвалите ги романи, в началото на пролетта българските почитатели на Мамен Санчес ще могат да се насладят на още една нова книга от испанската авторка – „Времето на жените без часовник“. Романът отново е в превод на обичаната българска писателка Ивинела Самуилова.

За книгата

времето на жените без часовник мамен санчес

Когато Естела и Тони измислят страшни истории за съседите си и ги записват на стара пишеща машина, никой не предполага, че след години един от тях ще спечели Нобелова награда за литература. Както и че двамата неразделни приятели ще се отдалечат безвъзвратно с времето.
Петдесет години след публикуването на дебютния скандален роман на Естела Валиенте, разбунил литературните духове през 70-те години, младата и амбициозна журналистка Мая е готова на всичко, за да стигне до мистериозната писателка. Тя е решена да напише единствената официална биография на нобелистката, в която да зададе въпросите, будещи любопитството на литературните среди в продължение на десетилетия:
Защо писателката не дава интервюта?
Какво е довело до ареста й при диктатурата на Франко? И по-важното, как се е спасила от затвора?
Наистина ли няма друга написана книга?
Какво се е случило с Тони Сиенфуегос?
Отговорите ще надхвърлят и най-смелите й очаквания.

За автора

Mamen-Sanchez

Мамен Санчес е родена през 1973 г. и е трето поколение журналист. Завършила е информационни науки в Университета в Мадрид, както и история и литература в Сорбоната и в университетите в Лондон и Оксфорд. Заместник главен редактор на популярното списание ¡Hola! и главен редактор на ¡Hola!, Мексико. Автор е на няколко романа: „Игра на дама“, „Слънчеви очила за дъждовни дни“,  „С вкус на прясна лимонада“, "Каймакът на обществото"„Щастието е чаша чай с теб“ и „Забранява се неверието в съдбата“.

„Щастието е чаша чай с теб“ се превръща в бестселър в Испания и правата за него са продадени в редица европейски държави. „Времето на жените без часовник“ е най-новият й роман и е написан в типичния за авторката увлекателен стил. Очарователните персонажи намират място в сърцето на читателя още от първата страница, а оригиналната история забавлява, носи нежност и поддържа любопитството до самия край.

Вижте повече за книгата тук.


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с хермес, издателство "Хермес", Издателска къща "Хермес", роман, нова книга, Ивинела Самуилова, Щастието е чаша чай с теб, Мамен Санчес, С вкус на прясна лимонада, художествена литература, съвременна художествена литература, ИК Хермес, испаноезична литература, испански автори, романтични книги, романтични четива, испанска литература, испански книги, Времето на жените без часовник, испаноезични автори, художествена проза, романтична литература, испански писатели, Испания, испански език, Забранява се неверието в съдбата, Слънчеви очила за дъждовни дни, Игра на дама, испанска писателка, журналистика

Коментари