Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Очаквайте новото издание на "Тайната вечеря" от Хавиер Сиера на 9 април

Публикувано на 01.04.2019 от adm 0 коментара

500 години след смъртта на Да Винчи шедьовърът му „Тайната вечеря“ все още крие своите загадки...

...Всяко нещо в природата си има своята тайна.
От „Тайната вечеря“

Хавиер Сиера – един от най-успешните съвременни испански автори

хавиер сиера награда планета за невидимият огън

Произведенията на Хавиер Сиера са преведени в повече от четиресет държави. Умението му да създава интригуващи сюжети бързо му печели фенове в цял свят. На българските читатели авторът е познат още с романите „Тамплиерските порти“, „Египетската тайна на Наполеон“ и други. През 2006 г. романът му „Тайната вечеря“ се подрежда на шеста позиция в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за най-продавани книги, като става първият испански роман, постигнал този успех в САЩ. През 2019 г. Издателска къща „Хермес“ подготвя ново издание за българските почитатели на историческите трилъри.

С над 4 милиона продадени екземпляра „Тайната вечеря“ е сред най-популярните книги на испанския писател

Тайната вечеря Хавиер Сиера

Януари 1497 г. Отец Агустин Леире, инквизитор от Доминиканския орден, посветен в разчитането на кодирани послания, е изпратен по спешност в Милано, за да надзирава последните щрихи, които маестро Леонардо нанася върху фреската Тайната вечеря. Причина за неочакваната мисия са поредицата анонимни писма, получени в двора на папа Александър VI, в които се твърди, че Да Винчи не само е нарисувал дванайсетте апостоли без обичайния ореол за святост, но и че самият той присъства в свещената сцена, при това обърнал гръб на Исус. Защо? Нима е бил заразен от проказата на ереста или стенописът крие смайващо тайно послание? В същото време някой извършва серия необясними ритуални убийства...

Новото издание на „Тайната вечеря“ ще бъде публикувано в навечерието на годишнината от смъртта на великия художник и изобретател Леонардо да Винчи. По този повод се предвиждат различни събития и чествания в Италия и по света, а книжарници „Хермес“ подготвят Седмица на Леонардо да Винчи, през която читателите ще имат възможността да узнаят интересни факти за живота на твореца.

По-късно през годината на български език ще бъде публикуван и последният роман на Хавиер Сиера„Невидимият огън“, който бе отличен с престижната награда „Планета“. Още с издаването си в Испания книгата пожъна огромен успех, като успя да надмине по продажби „Произход“ от Дан Браун.

portada_el-fuego-invisible_javier-sierra_201710200912

Новият роман на Хавиер Сиера обещава да се превърне в един от вълнуващите акценти през 2019 г. и на родния книжен пазар, а докато очакват излизането му, читателите могат да се насладят на интригуващия стил на писателя на страниците на „Тайната вечеря“.

Вижте повече за книгата тук.


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с хермес, издателство "Хермес", Издателска къща "Хермес", трилър, книжарници "Хермес", художествена литература, съвременни автори, ИК Хермес, испаноезична литература, испански автори, испанска литература, испански книги, испаноезични автори, испански писатели, Невидимият огън, Хавиер Сиера, Тайната вечеря, награда „Планета“, мистерии, испански език, книги на испански език, Седмица на Леонардо да Винчи, Леонардо да Винчи, 500 години след смъртта на Да Винчи, годишнина от смъртта на Леонардо да Винчи, загадки, съвремнна литература, чуждестранна литература

Коментари