Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

„Въртележката“ - дебютният роман на най-продаваната съвременна сръбска писателка

Публикувано на 19.02.2019 от adm 0 коментара

Очаквайте романа на Йелена Бачич Алимпич на 26 февруари!

Йелена Бачич Алимпич

Йелена Бачич Алимпич

Йелена Бачич Алимпич е родена в Нови Сад през 1969 г. Завършва литература и сърбохърватска филология в университета в Нови Сад.
Работила е като журналист и редактор на документални телевизионни поредици. Била е редактор в медийната компания „Колър Прес Груп“ и водещ в популярната телевизия „Пинк“. Отличена е с редица награди за телевизионна журналистика.
Истинско щастие и призвание обаче Йелена намира в писането.
Дебютният й роман „Въртележката“ се появи на пазара през 2010 г. и девет години по-късно продължава да е в сръбските класации за бестселъри. Книгата е преведена на македонски и турски и продадена в над 50 000 екземпляра. Голямото сръбско издателство „Лагуна“ я пуска на пазара и в луксозно издание. Следващите й романи също стават бестселъри. „Сватбената нощ“ – първа част от трилогията „Наказание за греха“, излиза в първоначален тираж от 30 000 екземпляра. Този нов рекорд затвърждава позицията на Йелена Бачич Алимпич като най-продаваната и обичана съвременна сръбска авторка, наричана от издателите си „бижуто на Лагуна“.

За „Въртележката“

Въртележката - роман

Ана живее чрез балета и балетът живее чрез нея – но тази съдба си има цена...
През трийсетте години на миналия век в бедно сръбско селце се ражда Ана. Усетът й към танца си проличава от най-ранна детска възраст, но баща й отказва да я изпрати на уроци по балет. Тогава майка й решава да избягат в Белград. Двете отиват в школата на известната балерина Клара Сич. Тя изпада във възторг от таланта на момичето и веднага го взема под крилото си.
Ана и майка й преживяват глада и лишенията по време на Втората световна война, но не се отказват от мечтата си. Изящната балерина с невероятен талант изминава трънливия път от затънтените чифлици до блясъка на Болшой театър. Следва низ от възходи и падения: награди, бурни аплодисменти, обожатели, световна слава и – за да се уравновесят везните на живота – сълзи, страдание и загуба. Защото всичко се върти в кръг и се връща към началото, подобно на въртележката от детството на Ана...

Вижте повече за книгата и прочетете откъс тук.


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с хермес, издателство "Хермес", Издателска къща "Хермес", Втората световна война, роман, художествена литература, съвременна художествена литература, художествена проза, съвременна проза, съвременна литература, съвремнни автори, съвременни писателки, Йелена Бачич Алимпич, Въртележката, издателство Лагуна, сръбски автори, сръбска литература

Коментари