Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Очаквайте "Жени в слънчева светлина" от Франсис Мейс на 19 март

Публикувано на 15.03.2019 от adm 0 коментара

На 19 март излиза романът „Жени в слънчева светлина“ от Франсис Мейс. Авторката е позната на българските читатели с книгите „Под небето на Тоскана“, „Красивата Тоскана“ и „Всеки ден в Тоскана“.

Жени в слънчева светлина
Написана на обичайния за Франсис Мейс богат и поетичен език, „Жени в слънчева светлина“ ще достави истинско удоволствие на всички, които обичат пътешествията, добрата кухня и красивата природа.
По романа ще бъде заснет и филм.

Франсис Мейс

франсис мейс

Франсис Мейс е известна поетеса, ценител на изисканата кухня и автор на пътеписи. Особено популярна става с книгата си „Под небето на Тоскана“, която още с излизането си се превръща в бестселър и остава в класациите на „Ню Йорк Таймс“ в продължение на повече от 2 години. По нея е направен и едноименният филм „Под небето на Тоскана“ с участието на номинираната за „Оскар“ актриса Даян Лейн.

под небето на тоскана

Даян Лейн в едноименния филм „Под небето на Тоскана“

Наред с автобиографичните записки, събрани в „Под небето на Тоскана“, „Красивата Тоскана“ и „Всеки ден в Тоскана“, Франсис Мейс е авторка и на пътническите мемоари „Една година в света“, илюстрираните справочници „В Тоскана“ и „Отнесете Тоскана вкъщи“, както и на пет стихосбирки. Неслучайно я наричат „бардът на Тоскана“.
Книгите й са преведени на повече от 25 езика.
Сега тя предлага на читателите романа „Жени в слънчева светлина“.

За книгата

Насладете се на сладкия живот в Тоскана сред красива природа,
вкусна храна и приятна компания!

тоскана пейзаж

Кит Рейн е писателка, която живее в Тоскана и работи по биографията на своя близка приятелка – сложна и завладяваща личност със силно въздействие върху живота й. В един късен следобед Кит наблюдава шумното пристигане на три американки, които се настаняват в съседната вила.
Джулия, Камил и Сюзан се радват на спонтанното си приятелство. Децата им вече са самостоятелни и вместо да се отдадат на скучен и самотен живот като повечето техни връстнички, поемат в неочаквана посока. Трите наемат красива каменна къща в малкото италианско градче за цяла година. Въпреки че не познават чуждата страна, приключенският им дух ще вдъхне на всяка от тях кураж, вкус към живота и непоколебимо желание да изявят най-доброто от себе си.
С помощта и приятелството на Кит трите ще се впуснат в италианския начин на живот, отдавайки се на отдавна забравени страсти.
А резултатите ще бъдат поразителни.

Вижте повече за книгата и прочетете откъс тук.


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с хермес, издателство "Хермес", Издателска къща "Хермес", роман, нова книга, романи, очаквайте, Под небето на Тоскана, Тоскана, Италия, Даян Лейн, красивата тоскана, Франсис мейс, художествена литература, съвременна художествена литература, ИК Хермес, филм по книга, романтика, съвременни писатели, съвремеменни книги, съвременна литература, съвременни авторки, Всеки ден в Тоскана, екранизации, филми по книги, Жени в слънчева светлина, архитектура, пътешествия, книги за приятелството, книги за втори шанс, книги за Италия

Коментари