Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Пиесата по романа „Калуня-каля“ гостува в София на 27 януари

Публикувано на 21.01.2020 от adm 0 коментара

Пиесата по романа „Калуня-каля“ от Георги Божинов, поставена от Родопски Драматичен театър „Н. Хайтов”, гостува в София!

На 27 януари (понеделник) от 19,00 часа емблематичният роман ще оживее на сцената на „Театро“, ул. "Върбица" № 12!

Пиеса по Калуня-каля в София

След големия интерес, на който се радва постановката на Родопски драматичен театър „Н. Хайтов” в Смолян, тя ще бъде поставена и в София!

Заповядайте да се насладите на един от най-преиздаваните исторически романи!

Запленен от желанието на Калуньо да възвърне справедливостта, мира и тишината в света, младият режисьор Благой Бойчев решава да пренесе трагичната му история на театралната сцена, заедно с даровит екип от актьори (в главната роля Делян Илиев), сценограф, драматург, хореограф и композитор. Благодарение на тях ще имате възможността да се потопите в един емоционален и разтърсващ шедьовър.

За книгата

Kaluna-kala - 12 izdanie -2018 COVER copy

От излизането си през 2014 г. до днес, интересът към „Калуня-каля“ от Георги Божинов не стихва. Романът се преоткрива от хиляди читатели и заживява нов живот. Книгата има вече 13 издания и е призната за едно от знаковите заглавия през последните години. Нещо повече. Предсказанието на писателя Деян Енев се сбъдна. „Калуня-каля“ наистина пренареди челото на съвременната българска литература и зае своето заслужено място до класическите романи „Време разделно“ и „Цената на златото“.

За автора

Георги Божинов

Георги Петров Божинов е роден на 27 януари 1924 г. в с. Крива бара, Ломско. Завършва философия в СУ „Св. Климент Охридски” с втора специалност „Руска филология“. След дипломирането си работи като кореспондент на БТА, във вестниците „Литературен фронт“, „Отечествен фронт“ и „Труд“. След публикацията на пътеписа му „Гора зелена, вода студена“ в сп. „Септември“ през 1975 г., където документира свидетелствата на петима българи, лежали в сталинските лагери, той е уволнен отвсякъде и до края на живота си остава без работа. Автор е на книгите „Вдън гората Дикчам“, „Юлень“, „Караджата“, „Кукувица кука“, „Черешови води“, „Сивият скиталец“ и „Калуня-каля“. Умира на 25 май 2004 г.

Снимка: Родопски драматичен театър „Н. Хайтов”


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с Смолян, „Калуня-каля“, Георги Божинов, Родопски драматичен театър „Н. Хайтов”, Театро, Делян Илиев, Благой Бойчев, Театър, постановка, пиеса по книга

Коментари