Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Премиера на "Болка, или Немият лебед" от Йордан Костурков в София - 26.02

Публикувано на 02.02.2020 от adm 0 коментара

Издателска къща „Хермес“ ви кани на
ПРЕМИЕРА
на „Болка, или Немият лебед“ от Йордан Костурков

в град София!

Заповядайте на 26 февруари (сряда) от 18,30 часа
в Книжен център „Гринуич“ , бул. „Витоша“ №37!

BOLKA - Greenwich EVENTКнигата ще представи журналистът Георги Цанков.

За книгата

Това е роман за една млада жена, преподавателка в провинциален университет – сама, самотна сред толкова много хора край нея. Тя знае всичко за всички, но познава ли себе си? Познава ли любовта, истинската любов и приятелството, не е ли прекалено наивна в преценките си. Главната героиня Лидия ни се разкрива сама в сюжета на романа „Болка“, както и чрез романа, който пише – „Немият лебед“, започнат като състезание с Антон.

Това е роман за любовта и само за любовта. За романтичната любов, но и за комичната, абсурдната, мелодраматичната любов, за невъзможната, но и за нещастната любов, за несподелената любов. Любовта на Лидия и Антон, на Марко и Айлин, на Ани и нейното момче, на доктор Йосифов, на Саня, на Евелина. В „Болка“ е разказана цялата история на Лидия и на всички, с които съдбата я среща.

За автораЙордан Костурков

Йордан Костурков е доцент по филология и университетски преподавател по английска и американска литература. Автор е на „Тайният живот на великите английски писатели”, „Рефлексии. Книгите на Амалтея двадесет години по-късно”, на оригинални сборници с разкази и новели – от „Малка е Троя” до „Добри момчета, лоши момичета”. Превеждал е книги на Лорънс Стърн, Норман Мейлър, Гор Видал, Джером К. Джером, Агата Кристи, Джон Ървинг, Елизабет Костова и др. Носител на множество награди като автор и преводач.

Вижте още за книгата тук.


Тази публикация се намира в Събития в отминалите дни и беше тагната с издателство "Хермес", художествена литература, български автори, българска литература, съвременна българска литература, нови книги, Книги на Издателска къща "Хермес", Болка, или Немият лебед, Йордан Костурков

Коментари