Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Премиера на „Болка, или Немият лебед“ от Йордан Костурков в Пловдив - 19.02

Публикувано на 10.02.2020 от adm 0 коментара

Заповядайте на 19 февруари (сряда) от 18,00 часа
в Книжарница „Хермес“ – Централ, ул. „Княз Александър I“ №43!

Premiera - BOLKA Central EVENT

За книгата

Това е роман за една млада жена, преподавателка в провинциален университет – сама, самотна сред толкова много хора край нея. Тя знае всичко за всички, но познава ли себе си? Познава ли любовта, истинската любов и приятелството, не е ли прекалено наивна в преценките си. Главната героиня Лидия ни се разкрива сама в сюжета на романа „Болка“, както и чрез романа, който пише – „Немият лебед“, започнат като състезание с Антон.

Това е роман за любовта и само за любовта. За романтичната любов, но и за комичната, абсурдната, мелодраматичната любов, за невъзможната, но и за нещастната любов, за несподелената любов. Любовта на Лидия и Антон, на Марко и Айлин, на Ани и нейното момче, на доктор Йосифов, на Саня, на Евелина. В „Болка“ е разказана цялата история на Лидия и на всички, с които съдбата я среща.

За автораЙордан Костурков

Йордан Костурков е доцент по филология и университетски преподавател по английска и американска литература. Автор е на „Тайният живот на великите английски писатели”, „Рефлексии. Книгите на Амалтея двадесет години по-късно”, на оригинални сборници с разкази и новели – от „Малка е Троя” до „Добри момчета, лоши момичета”. Превеждал е книги на Лорънс Стърн, Норман Мейлър, Гор Видал, Джером К. Джером, Агата Кристи, Джон Ървинг, Елизабет Костова и др. Носител на множество награди като автор и преводач.

Прочетете още интересна информация и откъс от книгата тук.


Тази публикация се намира в Събития в отминалите дни и беше тагната с премиера, издателство "Хермес", Издателска къща "Хермес", Болка, или Немият лебед, Йордан Костурков, Йордан костурков в Пловдив, премиера Костурков

Коментари