Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Премиера на "Ломски разкази" от Емил Андреев на 14 ноември в София

Публикувано на 08.11.2018 от adm 0 коментара

Издателска къща "Хермес" има удоволствието да ви покани на

ПРЕМИЕРА
на
КОЛЕКЦИОНЕРСКОТО ИЗДАНИЕ
на „Ломски разкази“ от Емил Андреев
в град София

Книга Ломски разкази от Емил Андреев премиера в София
Заповядайте на 14 ноември (сряда) от 18,30 часа
в Книжен център „Гринуич“, бул. „Витоша“ №37

За книгата

lomski-razkazi-koritsa

Всеки, ако не друго, има поне свое вечно селище. Не, не онова, в което се е родил или живее, а селището на неговите спомени и сънища. Там обикновено обитават какви ли не образи и сенки; гонят се страсти и желания, зверове и хора; разнасят се мелодии, че и миризми дори. Понякога се явяват случайни думи, звънят непознати знаци и камбани, вихрят се такива енергии, че човек дълго не може да се освести наяве. А когато той не успее да издържи, или по-скоро предпочете своето вечно селище пред онова, в което се е родил или живее, тогава той се превръща в един явен сънувач и несъзнателно се насочва към небесата.
Тези разкази описват такива хора. Не знам как се казва тяхното вечно селище, но градът, в който някога ги срещах, бе Лом, чезнещ сега край едноименната си река и митичния Дунав.

Авторът

За Емил Андреев

Емил Андреев писател

Емил Андреев е роден на 1 септември 1956 г. в Лом. Завършил е университета „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново. Работил е като учител, журналист и преподавател. Андреев е автор на книгите: Късен сецесион, Островът на пияниците, Боби Блажения и Другия американец, романите Стъклената река, Проклятието на жабата, Нашата книга и др.
Емил Андреев е носител на награда ВИК (Стъклената река, 2005 г.) и награда „Хеликон“ (Проклятието на жабата, 2007 г.). Той е автор и на пиесите Да убиеш премиер, Иманяри, Вълшебната лодка на Жъц. Неговият роман Стъклената река е екранизиран. Андреев е съсценарист и на телевизионните сериали Под прикритие, Четвърта власт и др.
Произведения на Емил Андреев са превеждани на английски, полски, румънски, хърватски, украински, испански и други езици.

Вижте повече за колекционерското издание тук.


Тази публикация се намира в Любопитно, Събития в отминалите дни и беше тагната с премиера, събития, Емил Андреев, под прикритие, Гринуич, Боби Блажения и Другия американец, Четвърта власт, български автор, нашата книга, проклятието на жабата, художествена литература, колекционер на любовни изречения, българска литература, български книги, българска художествена литература, литературни събития, Ломски разкази, луксозно издание, твърди корици, Късен сецесион, Островът на пияниците, Стъклената река, Да убиеш премиер, Иманяри, Вълшебната лодка на Жъц

Коментари