Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Отменя се премиерата на "Непадаща звезда" от Георги Константинов в София

Публикувано на 25.02.2020 от adm 0 коментара

По препоръка на здравните власти се налага отмяна на събитието!

Екипът на Издателска къща „Хермес“ и Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ се извиняват за причиненото неудобство!

Допълнително ще бъде обявена нова дата за премиерата.

ПРЕМИЕРА

на „Непадаща звезда“ от Георги Константинов

в град София!

Премиера на Непадаща звезда от Георги Константинов

Заповядайте на 5 март (четвъртък) от 18,00 часа в Централно фоайе на НБ „Св. св. Кирил и Методий“, бул. “Васил Левски” 88, за да се насладим на една вдъхновяваща поетична вечер!
Гост ще бъде музикантът Евгени Бенов, който ще изпълни някои от най-емблематичните песни по текстове на Георги Константинов.

За автора

Георги Константинов е роден през 1943 г. в гр. Плевен. Завършва СУ „Климент Охридски“ – специалност „Българска филология“. Работи като телевизионен журналист (1967–1969 г.), главен редактор на сп. „Родна реч“ (1973–1983 г.) и на сп. „Пламък“ (от 1983 г.). Бил е народен представител в VII ВНС (1990–1991 г.), заместник-министър на културата (1995–1997 г.). От 2000 година е председател, а от 2013 г. – почетен председател на българския П.Е.Н. център.
Георги Константинов е един от най-нежните лирици в съвременната ни поезия. Автор е на повече от 35 стихосбирки. По негови текстове са създадени много естрадни песни, които се превръщат в хитове. Поезията на Георги Константинов е превеждана на английски, френски, руски, японски, немски, гръцки, арабски, хинди и др. езици. Носител е на национални и международни награди.
В „Непадаща звезда“ са събрани съвременни негови стихове, писани през последните години.

Из „Непадаща звезда“

ЗВЕЗДНА ЛОТАРИЯ

И пак не спя
в нощта на Персеидите.
Звезди се ронят тихо
над сънищата на града.
Освен една, която
за късмет избирам...
Улучил съм!
Стои си тя в небето!
Не пада моята звезда!

Вижте повече за книгата тук.


Тази публикация се намира в Събития в отминалите дни и беше тагната с премиера, Георги Константинов, Събитие, поезия, миг като вечност, книжно събитие, премиера на книга, Евгени Бенов, Непадаща звезда, Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“

Коментари